Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genelkurmay Başkanı Akar, Yıldız-2016 Birleşik/müşterek Harp Oyunu Kapsamında Yürütülen Faaliyetleri İnceledi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar; Kuvvet Komutanları ve Jandarma Genel Komutanı ile birlikte 16 Mayıs 2016 tarihinde Harp Akademileri Komutanlığı’nda devam etmekte olan Yıldız-2016 Birleşik/Müşterek Harp Oyunu kapsamında yürütülen...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar; Kuvvet Komutanları ve Jandarma Genel Komutanı ile birlikte 16 Mayıs 2016 tarihinde Harp Akademileri Komutanlığı’nda devam etmekte olan Yıldız-2016 Birleşik/Müşterek Harp Oyunu kapsamında yürütülen faaliyetleri yerinde inceledi.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Harp oyunu gerçek şartları birebir yaşatmak maksadıyla; jenerik harita ve senaryoya dayalı, stratejik ve operatif karargâhlar seviyesinde ve iki taraflı konvansiyonel harbi simüle edecek şekilde icra edildiği belirtilerek 10 Mayıs 2016 tarihinde kriz yönetim safhası ile başlayan harp oyunu, 14 Mayıs 2016 tarihinden itibaren harp safhası faaliyetleri ile devam ettiği bildirildi.
Toplam 906 personelin görev yaptığı Yıldız-2016 Birleşik/Müşterek Harp Oyununa, 9 Bakanlık ve 17 Sivil Kurum Kuruluş temsilcisi planlama safhasından itibaren katıldığı ve şimdiye kadarki en geniş katılımla temsil edildiği vurgulanarak yedisi NATO üyesi olmak üzere 35 ülkeden 112 yabancı personel gözlemci olarak yer aldığı bildirildi.
Orgeneral Akar’ın; tatbikata iştirak eden tüm personele hitap etmiş ve günümüzün harekât ortamında devletin tüm kurumları ve sivil kurumlarla işbirliği ve koordinasyon içerisinde çalışmanın, ortak çalışmayla zamanında ve doğru karar üretmenin önemine değindiği belirtildi.
Orgeneral Akar’ın ayrıca, Türkiye’nin PKK’dan DAEŞ’e kadar terörün her türlüsü ile etkin bir şekilde mücadele ettiğini ve bu mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini, halen sürmekte olan operasyonlarda sivil zayiat olmaması için azami gayret gösterildiğini, teröristlerin faaliyetleri nedeniyle bozulan kamu düzeni sağlanana, güvenlik yeniden tesis edilene kadar devam edeceğini vurguladığı kaydedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.