Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile TAMAD arasında işbirliği protokolü imzalandı

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Tüm Telsiz Amatörleri Derneği (TAMAD) arasında doğal afet ve kriz olaylarında telsiz kullanan kurumlara destek vermek ve kesintisiz iletişimi gerçekleştirmek amacıyla iş birliği protokolü...

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2016 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2016 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Tüm Telsiz Amatörleri Derneği (TAMAD) arasında doğal afet ve kriz olaylarında telsiz kullanan kurumlara destek vermek ve kesintisiz iletişimi gerçekleştirmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.
Proje kapsamında İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ekolink, kısa dalga frekansları ve mevcut röle sistemi üzerinden İstanbul’dan tüm Türkiye ve dünya ile kesintisiz iletişim sağlanabilecek.
Yine bu proje ile birlikte İl Müdürlüğü, daha önce uygulamaya geçirdiği Telsiz Sistemini 32 İlçe Müdürlüğü ile birlikte AFAD ve UMKE ile de entegre ederek kriz anında kesintisiz haberleşme sistemini de tamamlamış oldu.
Doğal afet veya olağanüstü durumlarda kesintisiz iletişimin önemine vurgu yapan İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç da projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Kriz durumlarında hızlı ve kesintisiz haberleşme ile doğru ve anlık reaksiyon gösterebilmek oldukça önemlidir. Globalleşen dünyada bilgi teknolojilerinin önemi yadsınamaz bir gerçek olup, yaptığımız çalışmalarla bilgi teknolojilerinde her geçen gün meydana gelen değişime uyum sağlama gayreti içerisinde olmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda yaptığımız protokolle entegrasyonunu tamamladığımız bu sistemin ülkemize, İstanbulumuza ve kurumumuza bir kez daha hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.
Sistem İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ana binasındaki Bilgi İşlem ve Haberleşme Birimi’nden yönetiliyor. A Sınıfı Telsiz Birim Operatörü Cem Yeşilova (TA2İCM) tarafından çevrimleri yapılan ve test aşaması biten sistem, dün itibariyle kullanıma hazır hale getirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.