Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışması Büyük İlgi Görüyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘Sahne Sırası Sende’ sloganıyla başlattığı Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışmaları büyük ilgi görüyor. 3 bin 289 adayın katıldığı yarışmanın Türkiye Finali Gençlik Haftası’nda...

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2016 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2016 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘Sahne Sırası Sende’ sloganıyla başlattığı Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışmaları büyük ilgi görüyor. 3 bin 289 adayın katıldığı yarışmanın Türkiye Finali Gençlik Haftası’nda Ankara’da yapılacak. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türk Müziği Yarışmaları ile hem kültürümüzü yaşatmayı hem de Türkiye’nin dört bir yanındaki gençleri bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Türkiye’nin 81 ilindeki Gençlik Merkezlerine üye olan gençler, bu yıl ikincisi düzenlenen Sahne Sırası Sende Türk Müziği Yarışması’nda hünerlerini sergileme fırsatı buluyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın "Sahne Sırası Sende" sloganıyla başlattığı "Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışmalarında adaylar, birinci olabilmek için mücadele ediyor. Gençlerin Türk Müziğine olan ilgilerinin artırılması amacıyla gerçekleştirilen yarışlara 81 ilden 3 bin 289 kişi katılıyor. Geçen yıl düzenlenen ilk yarışmaya 46 ilden 878 genç katılmıştı.
GENÇLER, ARALARINDA ÜNLÜ SANATÇILARIN DA YER ALDIĞI SEÇİCİ KURUL ÖNÜNDE PERFORMANSLARINI SERGİLİYOR
Türkiye genelindeki tüm gençlik merkezlerinde gerçekleştirilen ve üye gençlerin katılabildiği yarışmalar, 14-21 ve 22-29 yaş olmak üzere iki farklı yaş kategorisinde düzenleniyor. İl Birinciliği, Grup Birinciliği ve Türkiye Finali olmak üzere 3 aşamada gerçekleştirilen yarışmada gençler, geçen yıldan farklı olarak ‘Solo Kız Ses, Solo Erkek Ses ve Solo Çalgı’ dallarında yarışıyor. Gençler, aralarında ünlü sanatçıların da yer aldığı seçici kurul üyeleri önünde performanslarını sergiliyor. Yarışmalarda TRT ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk ve Türk Sanat Müziği repertuarlarında kayıtlı eserler ile Geleneksel Türk Müziği türlerine yönelik eserler seslendiriliyor.
TÜRKİYE FİNALİ, GENÇLİK HAFTASI’NDA ANKARA’DA OLACAK
İl birinciliği yarışmaları Ocak ve Şubat aylarında gerçekleştirildi. Mart ayında başlayıp 19 Nisan’da sona erecek olan grup finallerine birer hafta arayla, Eskişehir, Adana, Gaziantep, Malatya, Ordu, Manisa, Tekirdağ illeri ev sahipliği yapıyor. Bu yıl ikinci kez düzenlenen yarışmanın Türkiye Finali ise Gençlik Haftası’nda Ankara’da olacak.
“YARIŞMA İLE TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAKİ GENÇLER BİR ARAYA GELİYOR”
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ’Sahne Sırası Sende Türk Müziği Yarışması’ ile hem kültürümüzü yaşatmayı hem de Türkiye’nin dört bir yanındaki gençleri bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Bakan Kılıç, yarışmaya katılan gençlere teşekkür ederek, “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz yarışmaya katılımın yüksek olması sevindirici. Bu yarışma ile Türkiye’nin dört bir yanındaki gençlik merkezi üyesi gençlerimiz bir araya geliyor. Onların birbirlerini tanımaları, kaynaşmaları açısından da önemli. Yarışmaya katılan gençlere, projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
“BAŞARIYA GİDEN YOL, BAZI ŞEYLERİ HAYAL ETMEKTEN GEÇİYOR”
Yarışma dolayısıyla gençlerden kendilerini iyi yetiştirmelerini isteyen Bakan Kılıç, “Sizler sadece bugün için değil, gelecek için ülkemizin, milletimizin ve devletimizin, içinde bulunduğumuz bölgenin de, insanlığın da umudusunuz. Başarıya giden yol öncelikle bazı şeyleri hayal etmekten geçiyor. Çıktığınız yolda yaptığınız işin en iyisini yapmak için çalışın. Bir işi yapmak için yola çıktığınızda onun her açıdan ne olduğunu ve ne olmadığını iyi inceleyin. Onu öğrenmeye çalışın. Çünkü sizin kendinizi geliştirmenizin sonucunda aynı zamanda toplumumuz da gelişecek. Toplum gelişmiş, kendini yetiştirmiş bireylerle bir araya geldiği zaman ülkemiz çok farklı bir şekilde geleceğe taşınabilir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.