Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gençlik Haftası Gençlik Yürüyüşüyle Başladı

15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Gençlik Haftası etkinliklerinin 34’üncüsü, Manisa’da gençlik yürüyüşü ve geleneksel çocuk oyunlarıyla başladı. Marşlar eşliğinde yürüyen gençlerin geleneksel çocuk oyunlarındaki performansları...

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2016 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2016 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Gençlik Haftası etkinliklerinin 34’üncüsü, Manisa’da gençlik yürüyüşü ve geleneksel çocuk oyunlarıyla başladı. Marşlar eşliğinde yürüyen gençlerin geleneksel çocuk oyunlarındaki performansları renkli görüntüler yaşanmasını sağladı.
Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 34’üncü Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen Gençlik Yürüyüşü Manisa 19 Mayıs Stadyumu önünden başlayarak Cumhuriyet meydanına kadar marşlar eşliğinde devam etti. Yürüyüşe Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli, antrenörler, engelli sporcular, sporcular, kulüpler ile gönüllü gençler katıldı. Yürüyüş boyunca minik sporcular Atatürk posteri ve Türk bayrağı taşırken, vatandaşlar da evlerinin balkonlarından gençlere destek verdi.
Cumhuriyet meydanındaki tören, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman’ın Milli Egemenlik Anıtına çelenk sunması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman yaptı. Gençlerin bulunduğumuz coğrafyanın da umudu olduğunu belirten Duman, şunları söyledi:
“Gençlik bir milletin temeli dinamik yapısıdır. Türkiye’nin yüzde 41 oranında genç nüfusun temsil etmesi o gücünün de bir göstergesi olarak yansımaktadır. Bu bir aynı zamanda zenginliğin ifadesidir. Çünkü insanları, bir milleti, bir devleti ayakta tutan en temel değerlerden biri o genç nüfusun dinamik olması, o genç nüfusun yoğun bir şekilde olmasıdır. Bu anlamda gençlerimize bu aidiyet duygusunun, toplumsal bilincin kaynaştırılması noktasında, sosyalleşme noktasında her türlü kaynağı ve desteği vermek zorundayız. Gençlerimizin etrafındaki coğrafyayı çok iyi tanımalarını istiyorum. Dertleriyle dertlenmelerini istiyorum. Bilindiği üzere bu coğrafyanın umudu gençlerdir. Batımızda, doğumuzda, kuzeyimizde, güneyimizde olan bir çok aktivite, bir çok sıkıntılarla ilgili dünyayı çok iyi okumak zorundayız. Sizlerin enerjilerini doğru yere kanalize etmek ve güzel hedef belirlemek zorundayız. Asım’ın nesli olan genç kardeşlerim, bayrağını indirmeyen, ezanını dindirmeyen genç kardeşlerim hepinizi Allah’a emanet ediyorum, haftanız mübarek olsun diyorum.”
Savaş Duman’ın konuşmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki basketbol, karate ve badmington sporcuları gösteri maçları yaparken açılışta geleneksel çocuk oyunları olan çuval yarışı, halat çekme ve mendil kapmaca oyunları renkli görüntülere sahne oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.