Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gençlerin Gss Borçları Siliniyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (sgk) Samsun İl Müdürü Ünal Kaya, Yapılan İyileştirici Düzenleme Kapsamında “tüm Gençlerimizin 25 Yaşına Kadar Olan Genel Sağlık Sigortası Prim Borçlarının Tamamını Siliyoruz” Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gençlerin Gss Borçları Siliniyor
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Samsun İl Müdürü Ünal Kaya, “Tüm gençlerimizin 25 yaşına kadar olan Genel Sağlık Sigortası(GSS) prim borçlarının tamamını siliyoruz” dedi.
SGK İl Müdürü Ünal Kaya, ‘Sosyal Güvenlik Haftası’ dolayısıyla SGK İl Binası’nda basın toplantısı düzenledi. Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri ile kurumsal yapıyı güçlendirmeyi, toplumun her kesiminde kabul gören sosyal güvenlik bilincini oluşturmayı ve vatandaşları doğrudan bilgilendirerek bir toplumsal aidiyet oluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Kaya, “1 Kasım seçimlerinin ardından 64. Hükümet eylem planında yer alan hususlar ve sürecin devamında yapılan tespitler ışığında vatandaşlarımız lehine birçok iyileştirme yapıldı. Kurumumuz adına son dönemde; gençlerimizi, öğrencilerimizi, hanımlarımızı, özellikle çalışma hayatındaki hanımlarımızı, emeklilerimizi ve tüm sigortalılarımızı doğrudan ilgilendiren çok değerli iyileştirmeler yapıldı. İşverenlerimiz, iş yerlerinde çalıştırdıkları sigortalıların işlemlerini elektronik olarak e-bildirge üzerinden gerçekleştirmektedirler. Daha önce işverenlerimiz bu sistemde kullandıkları şifreleri temin etmek için şahsen veya vekilleri ile kurumumuza müracaat etmek durumundayken, yapılan düzenleme ile şifre teminini de elektronik olarak bulundukları yerden yapabileceklerdir. Bayan memurlarımıza yarı zamanlı çalışma hakkı getirildi. Doğum izinlerinin bitiminden sonra çocukları ilköğretime başlayana kadar bayan memurlarımız yarı zamanlı çalışabileceklerdir. Ayrıca, doğum yapan veya evlat edinen sigortalı bayanlarımızı da yarım çalışma ödeneği uygulaması getirilmiştir. Sigortalımız burada 15 gün çalışmakta, 15 günlük ücret almakta ve işvereni de sadece 15 günlük prim yatırmaktadır. Sigortalımızın doğum ya da evlat edinme nedeniyle eksik kalan 15 günlük ücreti ve primi Türkiye İş Kurumu tarafından karşılanmaktadır“ diye konuştu.
“GENÇLERİN GENEL SAĞLIK SİGORTASI PRİM BORÇLARININ TAMAMI SİLİNİYOR”
Gençlere yönelik yapılan faaliyetler hakkında bilgiler veren İl Müdürü Kaya, “Eskiden lisede öğrenim gören öğrencilerimize, öğrenimleri devam etmek ve bakmakla yükümlü sigortalı velileri olmak kaydıyla 20 yaşına kadar sosyal güvenlik hakkı tanınmaktaydı. Yapılan düzenleme ile gençlerimize, bakmakla yükümlü sigortalı velileri olup olmadığına bakılmaksızın, erken mezuniyetleri durumunda 20 yaşını geçmemek kaydıyla ilave iki yıl daha sosyal güvenlik hakkı getirildi. Örneğin, gencimiz liseden 18 yaşında mezun olsa 20 yaşına kadar, 17 yaşında mezun olsa 19 yaşına kadar devlet güvencesinde sosyal güvenceli olacaktır. Aynı şekilde üniversitede öğrenim gören öğrenim gören öğrencilerimize, öğrenimleri devam etmek ve bakmakla yükümlü sigortalı velileri olmak kaydıyla 25 yaşına kadar sosyal güvenlik hakkı tanınmaktaydı. Yapılan iyileştirici düzenleme ile gençlerimize, bakmakla yükümlü sigortalı velileri olup olmadığına bakılmaksızın, erken mezuniyetleri durumunda 25 yaşını geçmemek kaydıyla ilave iki yıl daha sosyal güvenlik hakkı getirildi. Örneğin, gencimiz üniversiteden 23 yaşında mezun olsa 25 yaşına kadar, 22 yaşında mezun olsa 24 yaşına kadar devlet güvencesinde sosyal güvenceli olacaktır. Gençlerimize sunulan kolaylıklar bununla da sınırlı kalmadı, tüm gençlerimizin 25 yaşına kadar olan Genel Sağlık Sigortası prim borçlarının tamamını siliyoruz. Yönetmelik çalışmalarının tamamlanmasının ardından yaklaşık 3,5 milyon gencimizin, yaklaşık 4 milyar lira (TL) borcunu tamamen siliyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumu olarak, özellikle bir Sosyal Güvenlik Haftası’nda, geleceğimizin teminatı gençlerimize müjdeler vermekten son derece memnunuz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.