Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gençler ve çocuklar darbeye karşı dev bayrakla bekledi

Tekirdağ’da darbe girişimini duyan gençler ve çocuklar, sabaha kadar dev bayrakla Valiliğin önünde beklediler.Tekirdağ’da askeri darbe girişiminin yapıldığını duyan vatandaşlar sokağa döküldü. Askeri darbe girişimine tepki gösteren...

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 06:54
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 06:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tekirdağ’da darbe girişimini duyan gençler ve çocuklar, sabaha kadar dev bayrakla Valiliğin önünde beklediler.
Tekirdağ’da askeri darbe girişiminin yapıldığını duyan vatandaşlar sokağa döküldü. Askeri darbe girişimine tepki gösteren Tekirdağlı vatandaşlar, eski AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı önünde toplanarak, Hükümet Caddesi boyunca tekbirlerle yürüdü. Daha sonra Tekirdağ Valiliği önünde toplayan kalabalık, gece boyunca darbe girişimine karşı tepkisini dile getirdi. Burada bekleyen bir grup genç ve çocuk, dev Türk bayrağı açarak, sabah saatlerine kadar bekledi. Tekirdağ Valiliği önünde bekleyen gençler ve çocuklar, bu darbe girişiminin bütün ülkeye karşı yapıldığını ifade ederek, sadece bir gün değil gerekirse bu acı dinene kadar bekleyeceklerini belirttiler.
“Uyuyamam vicdan azabı çekerim”
Tekirdağ’da, İstanbul ve Ankara olduğu gibi olayların yaşanmadığını dile getiren Eren Baykara, “Biz onlara olan desteklerimizi buradan vermeye çalışıyoruz. Onların acısını biz kalbimizde hissediyoruz. Saat 12.30’dan beridir buradayız. Sabah namazı okundu ama bizim buradan ayrılmaya niyetimiz yok. Ülkenin geleceği açısından, bizim örnek olmamız lazım. Bu durumda evde yatıp uyuma zamanı değil. Ben şimdi eve gidip uyuyamam vicdan azabı çekerim. Ülkemiz huzura kavuşana kadar biz buradayız” dedi.
“Bu vatan bizimse sahip çıkmasını da bileceğiz”
Edirne’den Kars’a kadar bu ülkenin herkesin olduğunu dile getiren Emre Gültekin ise, “Kimsenin bizi bölmeye darbe yapmaya gücü yetmez. Saat 11.00’da beridir buradayız. 2 gün 3 gün sürse de bizim buradan ayrılmaya niyetimiz yok. Şu an saat 05.00’a geliyor. Bizim için hiçbir sıkıntı yok. Ülkemiz için haftalarca da bekleyebiliriz. Bu vatan bizimse sahip çıkmasını da bileceğiz” diye konuştu.
Dev Türk bayrağı açan gençler ve çocuklar, Tekirdağ Valiliği önünde beklemeye devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.