Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gençler Huzur İçin Kurban Kesti

Muş Akil Gençler Platformu üyeleri, bal kutuları süsü verilen bomba yüklü aracın ele geçirilerek imha edilmesi dolayısıyla şükür kurbanı kesti. Polise teşekkür eden gençler birlik beraberlik mesajları verdi.Muş Emniyet Müdürlüğü...

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2016 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 09:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muş Akil Gençler Platformu üyeleri, bal kutuları süsü verilen bomba yüklü aracın ele geçirilerek imha edilmesi dolayısıyla şükür kurbanı kesti. Polise teşekkür eden gençler birlik beraberlik mesajları verdi.
Muş Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen kurban kesimine İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, Akil Gençler Platformu Başkanı Adnan Demir, platform üyeleri ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Kurban öncesi Tuba Cami İmamı Fecri Yıldırım, Kur’an-ı Kerimden ayetler okuyarak dua etti. 7 Haziran’da içinde bir ton patlayıcı ile ele geçirilen aracın büyük bir felakete neden olmadan önlendiğini belirten İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, Muş halkının emniyet güçlerine sahip çıktığını söyledi.
Emniyet güçleri için kesilen kurbandan dolayı teşekkür eden Çalışkan, “Geçtiğimiz günlerde Muş’umuzu büyük bir felaket bekliyordu. Bu felaketi sağ olsun duyarlı vatandaşlar sayesinde, bizlerin sayesinde defettik. Bunun akabinde akil insanlar grubu böyle bir teveccüh göstermişler, böyle bir kurban kesip bizleri mutlu ettiler. İnşallah bunlar gelecek olan musibetleri defeder. Hayırlı uğurlu olsun, Allah kabul etsin. Bizim onlara şükran borcumuz var. Her türlü konuda bize yardımcı oluyorlar, desteklerini esirgemiyorlar. Biz de onlara layık olmak için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.
"ÜLKEMİZİ SURİYE’YE ÇEVİRMEYE ÇALIŞIYORLAR"
Akil Gençler Platformu Başkanı Adnan Demir ise, Muş’un büyük bir facia atlattığını belirterek, “Bu konuda polisimize, askerimize minnet borçluyuz. Can kaybı olmadı, mal kaybı olmadı. Allah hepsinden razı olsun. Allah hiç birisine zarar ziyan vermesin” ifadelerini kullandı.
“Ülkemizi Suriye’ye çevirmeye çalışıyorlar” diyen Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ecdadımız nasıl izin vermedi, Allah’ın izni ile biz gençlik olarak kesinlikle izin vermeyeceğiz. Hani bir söz var; ‘Biz yanmazsak, o yanmazsa, bu yanmasa...’ memlekete kim sahip çıkacak. Allah emniyet güçlerinden, polislerden, askerlerden razı olsun. Allah onlara zeval, ziyan vermesin. Bütün terörizmi kınıyoruz. Şu anda bu yapılan olay, IŞİD, PKK hepsi aynıdır, memlekete zarar veren herkes aynıdır. Herkese karşıyız. Allah’ın izni ve kuvvetiyle bu Ramazan ayında bu kurbanımız kabul olur. Biz kesinlikle ve kesinlikle dış güçlere müsaade etmeyeceğiz. Aynı Çanakkale ruhu gibi birlikte bir olacağız, yek olacağız, diri olacağız.”
"TERÖR OLAYLARINI KÜRT’E BAĞLAMAYIN"
Yaşanan terör olaylarını Kürtlere bağlamanın yanlış olduğunu vurgulayan Demir, “Ben mesela bir Kürdüm. Ben bir Kürdüm ama PKK’yı Kürde bağlamak yanlış bir olay. Ne güzel bir barış sürecimiz vardı. Rabbim o günleri bir daha bize nasip etsin. Artık yeter diyoruz; anneler ağlamasın, kimse ölmesin. Akşam iftarda oturuyoruz, oturduğumuz zaman rahat yemek yiyemiyoruz. Televizyonu açamıyoruz, açtığımız zaman hep ölüm hep ölüm. Haberleri izlemek istemiyoruz. Yeter artık, Allah rızası için bütün Türkiye’ye yalvarıyorum, özellikle gençlere yalvarıyorum kimsenin oyununa gelmeyelim. Artık elimizi taşın altına koyma zamanı geldi” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından dualarla kurban kesildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.