Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genç subay adayları mezun oldu

Maltepe Askeri Lisesi’nin 51. dönem mezunları diplomalarını, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak’ın da katıldığı törenle aldı. Törende Maltepe Askeri Lisesi Okul Komutanı Kurmay Albay Kadir Canpolat, görevini Kurmay Albay...

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Maltepe Askeri Lisesi’nin 51. dönem mezunları diplomalarını, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak’ın da katıldığı törenle aldı. Törende Maltepe Askeri Lisesi Okul Komutanı Kurmay Albay Kadir Canpolat, görevini Kurmay Albay Ufuk Gökşen’e devretti.
İzmir’de bulunan Maltepe Askeri Lisesi’nin 51. dönem mezunları diplomalarını aldı. Maltepe Askeri Lisesi, 51. dönem mezuniyet ve okul komutanı devir teslim töreni, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep’in katılımıyla okulun tören alanında yapıldı.
Bugün sevinci ve hüznü bir arada yaşadıklarını kaydeden Okul Komutanı Kurmay Albay Kadir Canpolat, “Geleceğin etkin caydırıcı ve saygın silahlı kuvvetlerini komuta edecek, kendilerinden emin 377 Harbiyeli adayını Kara Harp Okulu’na uğurlamanın sevincini ve hüznünü bir arada yaşıyoruz. Sevinçliyiz, çünkü Atatürk ilke ve inkılâplarına gönülden inanan Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda belirtilen üniter devletin temel niteliklerine bağlı, demokratik, laik, hukuk devletine gönül vermiş Maltepelileri bir üst eğitim kurumuna, Harbiye’ye uğurluyoruz” dedi.
Mezunlar adına konuşan Maltepe Askeri Lisesi 51. dönem birincisi Yılmaz Yiğit ise “2020’li yılların çağdaş, yetenekli ve Atatürkçü subayları bizler olacağız. Bize güvenin, inanın. Çünkü yegane hedefimiz, bu şanlı yuvadan aldığımız disiplin ruhu, çalışma azmi, bilgi, görgü ve terbiyeyi devam ettirerek milletimizi ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmak olacaktır” diye konuştu.
Diplomalar komutanlardan
Konuşmaların ardından dönem birincisi Yiğit tarafından öğrenci şeref andı okundu. Yiğit’in yaş kütüğüne dönem plaketini çakmasının ardından mezunlara diplomaları verildi. Dönem birincisi Yılmaz Yiğit’e diplomasını Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, ikincisi Halil İbrahim Karagöz ve üçüncüsü Emirhan Aydın’a ise EDOK Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu verdi.
Devir teslim yapıldı
Okul flaması, okul komutanlığı görev devir teslimi için tören alanındaki yerini aldıktan sonra görevi devreden ve devralan okul komutanlarının atama emirleri okundu. Görevi devreden Albay Canpolat, devralan Kurmay Albay Ufuk Gökşen’e birlik sembolünü taktı. Albay Gökşen ise Albay Canpolat’a komutanlık forsu ve hizmet anısı takdim etti, ardından komutanlık devir teslim tekmili verildi.
Tören, Maltepe Marşı’nın okunmasından sonra tören geçişiyle sona erdi. Maltepe Askeri Lisesi’nin 2015-2016 eğitim öğretim yılında mezun ettiği 377 genç subay adayı, törenin ardından şapkalarını fırlatarak mezuniyet coşkusunu aileleriyle doyasıya yaşadı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.