Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genç Mucitler Rakiplerinin Robotlarını Parçalamak İçin Yarıştı

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin düzenlediği Yıldız Savaşları Robot Yarışması’na katılan onlarca öğrenci, birinci olabilmek için ter döktü. Yarışmanın en heyecanlı kategorisi olan mini sumoda rakibinin robotunu alt etmek isteyen yarışmacılar,...

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2016 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2016 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yıldız Teknik Üniversitesi’nin düzenlediği Yıldız Savaşları Robot Yarışması’na katılan onlarca öğrenci, birinci olabilmek için ter döktü. Yarışmanın en heyecanlı kategorisi olan mini sumoda rakibinin robotunu alt etmek isteyen yarışmacılar, cam kafeste robotlarını dövüştürdü.
Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü, Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Yıldız Savaşları Robot Yarışması’na, ilkokuldan üniversiteye kadar onlarca öğrenci, kendi ürettikleri robotlarıyla katıldı. Yarışmacılar, mini sumo, çizgi izleyen, labirent çözen ile özel ve serbest kategorilerde birinci olabilmek için kıyasıya yarıştı. Kategoriler arasında en çok dikkat çeken ise mini sumo oldu.
Üzerinde aylarca uğraştıkları robotları adeta savaş makinesine dönüştüren öğrenciler, karşı takımın yaptığı robotu arenada parçalamak için hünerlerini sergiledi. Kimi robotunun çevresine çekiçler takarken, diğeri rakibinin robotuna takla attırmak için spatulalar ve bıçaklar kullandı. Yarışmacılar uzaktan kumanda ile kontrol ettikleri robotları rakiplerinin üzerine sürerken, ateş püskürterek yarıştığı robotun devrelerini yakmaya çalışan robot, izleyenleri büyüledi.
Robotların cam fanusta yarıştığı sırada, heyecan iyice artarken öğrenciler beğendikleri robotlar için tezahürat yaptı. Serbest kategoride ise, askeri araçlar için yapılan mayın tarama motorları, denge robotları ve kirli denizleri temizlemeye yarayan robotlar yarıştı.
GEÇEN YILIN BİRİNCİSİNİN HEDEFİ YİNE ZİRVE
Aso Teknoloji Koleji öğrencilerinin ürettiği Asotek 6 Kanuni robotu,yarışmanın favorileri arasından gösteriliyor. Yarışmaya 2 senedir katıldıklarını ve birinci olduklarını aktaran Mehmet Yılmaz , bu yılki yarışmaya 4 tane robotla katıldıklarını söyledi. “Dişli kutularından tekerleğine kadar her şeyini kendi atölyemizde yaptık. Bu kategorinin amacı rakibi ekarte edip saf dışı bırakmak. Onun için farklı metotlarda silahlar düzenledik. İddialıyız” şeklinde konuştu.
İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencilerinin ürettiği “Müptezel” isimli robotta yarışmanın iddialılarından. Grup adına konuşan Umut Uz, robotlarını tanıtarak, “Geçen sene ikinci olmuştuk. Bu sene silahımızı değiştirdik. Robotumuz ucundaki silahla rakibine takla attırmaya yönelik olarak düzenlendi. Ters dönmesi ihtimaline karşın, üzerine de tekerlek yaptık. Etrafı çelik ile kaplı. Darbeleri hissetmiyoruz” dedi.
KÜÇÜK MUCİT KARDEŞLERDEN BÜYÜK BAŞARI
Serbest kategoride yarışan iki kardeş ise küçük yaşlarına rağmen, ürettikleri robotlarla takdir topladı. 11 yaşındaki Ali Emre Şenel ile 9 yaşındaki Alp Mete Şenel denge robotu, akıllı saat ve önüne bir şey çıktığında durabilen araç gibi projeleriyle stantlarını adeta teknoloji mağazasına çevirdi. Oyunu okuldaki arkadaşlarıyla oynadıklarını kaydeden minik kardeşler, evde birlikte bilim kurgu dergileri okuyup internetten yaptıkları araçlarla proje ürettiklerini belirttiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.