Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genç kızdan yoksul ailelerin bebekleri için örnek kampanya

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bir genç kız, şekerli suyla bebeklerinin karnını doyurmaya çalışan ihtiyaç sahibi aileler ile hayırseverler arasında köprü oluyor.Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fatma Cavlı’nın...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2017 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2017 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Genç kızdan yoksul ailelerin bebekleri için örnek kampanya

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bir genç kız, şekerli suyla bebeklerinin karnını doyurmaya çalışan ihtiyaç sahibi aileler ile hayırseverler arasında köprü oluyor.

Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fatma Cavlı’nın derneğin sosyal paylaşım sitesinden yaptığı çağrıya kayıtsız kalmayan 28 yaşındaki Merve Başer’in internet üzerinden başlattığı kampanya, Türkiye sınırlarını aşarak, yurt dışındaki gurbetçi vatandaşlardan bile destek gördü. Dernek ile koordineli olarak gelen mama, bez ve bebek giysilerini kaymakamlık ve belediyenin katkılarıyla ilçedeki kırsal mahalleler başta olmak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıran turizmci genç kız takdir topluyor.

Cunda Adası’nda ailesiyle birlikte bir butik otel işleten Merve Başer, “Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fatma Cavlı’nın derneğe ait herkese açık sosyal paylaşım sitesindeki ihtiyaç sahibi ailelerin bebekleri için yaptığı paylaşımları görüyordum. Bu paylaşımlara kayıtsız kalamadım. Sosyal medyada ben de bir kampanya başlattım. Çok etkili oldu. Bir anda kampanya yurt dışına Almanya ve Hollanda’ya bile ulaştı. Türkiye’nin dört bir yanından mama, bez, bebek kıyafetleri yapmaya başladı. Kampanyamızın başlamasından bu yana sadece bir ay geçmesine rağmen halen daha yardımseverler ihtiyaç sahibi ailelerin bebekleri için yardımlarını sürdürüyorlar. Hiç ummadığım kişiler çeşitli firmalara ulaşarak kampanyaya destek verdiler” dedi.

Bugüne kadar 5 çift ikiz bebek, bir üçüz bebek ve onlarca yeni doğan bebeklere söz konusu yardımları teslim ettiklerini anlatan Merve Başer, “Halen daha ulaşamadığım birçok ihtiyaç sahibi aile var. Benim hedefim ihtiyaç sahibi ailelerin bebekleri mamadan kesilinceye kadar bu kampanyayı sürdürmektir. Benim için önemli olan bebeklerin aç kalmamalarıdır. Çünkü şekerli su ile bebeklerini beslemeye çalışan anneler vardı. Yoksulluk yüzünden sütü kesilen annelerinden süt alamayan bebekler vardı. Onların doyduklarını görmek ve bunu hissetmek beni ziyadesiyle mutlu kılıyor.İhtiyaç sahibi ailelkerin mutluluğu ise bu mutluluğumu ikiye katlıyor, huzur duyuyorum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.