Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genç inşaat mühendisleri 19 Mayıs'ı kutladı

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Gençlik Komisyonu ‘19 Mayıs Geleneksel Gençlik Balosu’ ile Bursa’da genç inşaat mühendislerini buluşturdu. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlamak için düzenlenen baloda, İMO gençlik komisyonunun yaptığı faaliyetlerden ve mesleğin sorunlarından da bahsedildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2017 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2017 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Genç inşaat mühendisleri 19 Mayıs'ı kutladı

İnşaat mühendisleri odası gençlik komisyonu tarafından 15 yıldır düzenlenerek geleneksel hale getirilen 19 Mayıs gençlik balosu bu yıl da, Bursa’da ki genç inşaat mühendislerini bir araya getirdi.

. Balo ’da komisyonun hayata geçirdiği faaliyetlerin anlatıldığı slayt gösteriminin ardından konuşan, Gençlik Komisyonu Başkanı Yiğithan Toksöz, inşaat mühendisleri olarak ciddi ve özverili çalışmalar yapmaları gerektiren bir sektörün bireyleri olduklarını söyleyerek: “Gerek iş güvenliği konusunda gerek imalatların dayanımı, gerekse denetim mekanizması anlamında tüm sorumluluk bizlerin omuzlarında” dedi. Gençlik komisyonu aynı zamanda iş arayan ve inşaat mühendisi arayanları buluşturmak amacı ile ‘Gelişen İnşaat Mühendisi (GİM) isminde ücretsiz indirilebilecek bir mobil uygulama geliştirdi. Etkinlik açılışında konuşan İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak ise Genç mühendislerle bilgi ve tecrübelerini paylaşmak için gençlerin her zaman yanında olduklarını belirtti. Albayrak: “4 bine yaklaşan üye sayısıyla İMO Bursa şubesi, gerçekleştirdiği etkinliklerde ilimin ışığında, mesleğin etik ve ahlak değerlerini korumak için çaba sarf etmektedir.

Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorumluluklarının ve sorunlarını bilincindeyiz. Çözüm yolları aramaktan hiçbir zaman vazgeçmedik vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.  Programa katılan Nilüfer Belediye Başkan Vekili Fırat Emiroğlu ise genç mühendislere geleceklerini emanet ettiklerini dile getirerek: “Yaşayacağımız bütün yapıların güvenlik içerisinde oluşturulmasında emek vereceklerine inanıyoruz ve inşaat sektörünün geleceğinde de sizlerin çok şeyler başaracağına inanıyorum. İyi ki varsınız” dedi.

 

Konuşmaların ardından gece de Zeybek Oyunu ve Vals dansı performansı sergilendi. Çalınan şarkılarla eğlenceli dakikalar geçiren genç mühendislere, kendi aralarında belirledikleri, en aktif komisyon üyesi, gelecek vadeden komisyon üyesi gibi farklı kategorilerde ödüller verildi.

Haber : Ahmet Kotan

Foto: Hayati Kadiroğlu

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.