Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gemlikli berberler pazar günleri “izin” istedi

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ı ziyaret eden berberler, çalışma saatleri ve günlerine ilişkin taleplerini dile getirdiler

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2020 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2020 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gemlikli berberler pazar günleri “izin” istedi

Gemlik’te faaliyet gösteren berberler, Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ı makamında ziyaret ettiler. Gemlik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Beki de çalışanlara eşlik etti. Koronavirüs salgını boyunca iki ay süreyle işyerleri kapalı olan berberler, normalleşme adımlarında hayata geçirilen uygulamaların kalıcı olmasını isteyerek taleplerini Başkan Sertaslan’a ilettiler.

Gemlikli berberler, çalışma saatleri ve çalışma günlerine ilişkin düzenlemelerin gündeme alınmasını istediler. Buna göre koronavirüsün yayılmasına önlem olarak iki ay kapalı kalan berberler, normalleşme sürecinde sabah 9.00 ile akşam 21.00 arasında çalışmalarına izin verildiği saat uygulamasının kalıcı olmasını, ayrıca gerekli düzenleme yapılarak pazar günleri tüm berberlerin kapalı olmasını talep ettiler. Pazar günü çalışma düzenlemesinin esnaf için önemli olduğunu dile getiren berberler, haftanın son günü kimi işletmelerin kapalıyken kimilerinin çalışmasının haksız rekabete yol açtığını dile getirdiler.

Başkan Sertaslan: “Berberlerimize destek olacağız”

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, koronavirüs sürecinde en büyük zorlukları yaşayan esnaflardan olan berberlerin en kısa sürede kendilerini toparlamaları için gerekeni yapacaklarını söyledi. Normalleşme adımlarında faaliyete geçmeden önce ilçedeki tüm işyerlerinin dezenfekte edildiğini, Esnaf Odası aracılığıyla on binlerce maskenin berberlere ulaştırıldığını hatırlatan Başkan Sertaslan “çalışma saatleri ve çalışma günlerinde muhatap alacağımız kişiler tabii ki meslek sahipleridir. Taleplerini olumlu karşılamakla birlikte ilçemizin olanak ve ihtiyaçlarına da bakalım. Hem esnafın hem müşterinin hem de ilçemiz ekonomisinin faydasına olacak gerekli düzenlemeleri sizlerle birlikte gerçekleştirmekten biz de memnuniyet duyarız” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.