Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gemlik'te şanlı kurtuluşun 97. yılı kutlandı

Gemlik’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 97 yılı kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2019 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2019 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gemlik'te şanlı kurtuluşun 97. yılı kutlandı

Gemlik’in 11 Eylül 1922 yılında düşman işgalinin kurtuluşu üzerinden 97 yıl geçti. Atatürk Anıtı’na çelen sunumu işe başlayan resmi törenlere Gemlik Kaymakamı Yaşar Dönmez, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Kıvanç Kerpişçi, Gemlik Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ülger, gaziler, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda Gemlikli katıldı.

Çelenk sunumunun ardından İskele (Demokrasi) Meydanı’nda devam eden resmi törenlerde önce Mehteran gösterisi gerçekleşti. Gemlikli öğrencilerin Bursa yöresine ait Kılıç Kalkan gösterisinin ardından kürsüye gelen Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan konuşmasında “derdimiz bağsa, bahçeyse, arsaysa, evse bu vatan için şehit olanları unuturuz. Bizler, bu şehre ve ülkeye sevdalı insanlar olarak Yüzbaşı Cemal’i, Er Mehmet Ali’yi, İmam Mehmet Efendi’yi, ömrünü aziz Türk milletine adamış Mustafa Kemal’i unutmayacağız” dedi.

Başkan Sertaslan: “Omuz omuza mücadele edeceğiz”

Başkan Sertaslan şöyle konuştu: “Bu gün Gemlik’in kurtuluşunun 97. yıl dönümü. Aradan 97 yıl geçince unutabiliyor insan, o günleri görenlerin neler yaşadıklarını. Ne dökülen gözyaşı aklına geliyor ne de kaç canı yitirdiği. Ne karnında öldürülen bebekler geliyor aklına ne de mübarek ezanın susturulduğu. Öyle ya, koskoca 97 yıl. Kimler geldi, kimler geçti bu fani dünyadan. Hem unutmak daha iyi elbette eğer vicdanınız rahat etsin istiyorsanız. Borçlu hissetmezsiniz böylece kendinizi. Bildiğinizi yapmaya devam edersiniz, tüketebilirsiniz bırakılan ne varsa, en sorumsuzundan. Unutmak iyidir. Eğer bulunduğunuz yer ederinizden ibaretse sizin için. Bağsa, bahçeyse, tarlaysa, arsaysa, evse, dükkansa sizin için yaşadığınız şehir, unutmak lazım belki de. Unutmak lazım belki de 10 Eylül’ü 11 Eylül’e bağlayan gece şehit olan Er Mehmet Ali’yi, İmam Mehmet Efendi’yi, Yüzbaşı Cemali. Unutmak yüzlerce kilometre yolu siz sıcak yatağında rahatça uyuyun diye yürüyen şanlı Mehmetçiği, unutmak lazım, Şahintepe sırtlarından gelip düşmanı söküp atan Deli Halit Paşa’yı. Unutmak lazım bütün ömrünü aziz Türk milleti için harcamış Mustafa Kemal’i. Bizler bu şehre ve memlekete sevdalı olanlar hiç birini unutmayacağız. Kanla, gözyaşıyla emanet edilen her ne varsa sadakatle koruyacağız. Para hırsıyla, gözümüz döndü canımız öyle istedi diye talan etmeyeceğiz bir karış toprağını. Besleyip büyüteceğiz miras kalan her ne varsa. İbret alıp tarihten, aynı hatalara düşmeden sevgiyle, dostlukla ve vatan aşkıyla yürüyeceğiz hep birlikte, Atatürk’ün hedeflediği çağdaş medeniyetler seviyesine. Bize bırakılanı daha iyi noktaya taşımak için omuz omuza mücadele etmemiz gerekiyor. Kurtuluşumuzun 97. yılı kutlu, bu uğurda mücadele eden şehitlerimizin ruhu şad olsun!”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.