Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gelişimsel Travmaya Müdahale Yöntemleri Masaya Yatırılacak

Maltepe Üniversitesi Sokakta Yaşayan Ve Çalişan Çocuklar İçin Uygulama Ve Araştırma Merkezi (soyaç) Ve Queen Mary University Of London'da Kültürlerarası Önleyici Ruh Sağlığı Çalişmalari Alanında Çalişan Profesör Dr. Nasir Warfa'nın İşbirliğiyle “travma, Yaratıcı Sanatlar, Çocuk Ve Gençlerin Ruh Sağlığı” Konularında Uluslararası Bir Konferans Düzenlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2016 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2016 10:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gelişimsel Travmaya Müdahale Yöntemleri Masaya Yatırılacak
Maltepe Üniversitesi Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar için Uygulama ve Araştırma Merkezi (SOYAÇ) ve Queen Mary University of London’da kültürlerarası önleyici ruh sağlığı çalışmaları alanında çalışan Profesör Dr. Nasir Warfa’nın işbirliğiyle “Travma, Yaratıcı Sanatlar, Çocuk ve Gençlerin Ruh Sağlığı” konularında uluslararası bir konferans düzenlenecek.
17 Mayıs 2016 Salı günü düzenlenecek konferansın amacı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada SOYAÇ Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özden BADEMCİ, gelişimsel travmanın tedavisinde “Bağlanma Kuramı” ve bir iletişim ve rehabilitasyon aracı olarak sanatın kullanılmasını yurt içi ve yurt dışından uygulama örnekleri ve kuramsal arka planı ile ele alacaklarını belirtti. Katılımcılara, Maltepe Üniversitesi SOYAÇ tarafından katılım belgesi verilecek. Bu konferans, travma mağduru ve risk altındaki çocuklar ve gençlerle çalışan tüm psikolog, psikiyatrist, sosyal çalışmacı ve psikolojik danışmanların ve bu meslek dallarında eğitim görmekte olan üniversite öğrencilerin katılımına açıktır. Konferans dili İngilizce olacaktır ve katılım için kayıt olunması gerekmektedir.
Maltepe Üniversitesi 2010 yılından bu yana gelişimsel travma mağduru çocuklar ve gençler ile "Bireysel ve Gruba Bağlanma İlişkilerinin Tesisi Yoluyla Akran Temelli Terapötik Yaklaşım" modelini geliştirmiş ve Avrupa Birliği, İstanbul Kalkınma Ajansı, TÜBİTAK destekli birçok projede uygulamıştır.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.