Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gelibolu’da “Bayraklı Baba”nın Kabri Ziyaretçilerin Akınına Uğruyor

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde “Bayraklı Baba” olarak bilinen Karacabey’in kabri vatandaşların akınına uğruyor. Kabri ziyaret eden vatandaşlar, bayrak asıp dua ediyor.Gelibolu’da 1410 yılında yaşanan bir savaşta ağır yaralanan...

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2016 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2016 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde “Bayraklı Baba” olarak bilinen Karacabey’in kabri vatandaşların akınına uğruyor. Kabri ziyaret eden vatandaşlar, bayrak asıp dua ediyor.
Gelibolu’da 1410 yılında yaşanan bir savaşta ağır yaralanan ve sancağı düşmana teslim etmemek için yutan Karacabey’in mezarı ziyaretçilerle dolup taşıyor. Balıkesir’in Burhaniye ilçesinden “Bayraklı Baba” olarak bilinen Karacabey’in kabrini ziyarete gelen Ali Talay ve eşi Hatice Talay da bayrak asıp dua etti. Karacabey’in kabrini ziyarete ilk kez geldiğini anlatan Ali Talay, "Gelibolu’da görev yapan ağabeyim Ertuğrul Talay’ı ziyarete geldik. Bayraklı Baba’yı da ziyaret edip dua ettik. Herkesin ziyaret etmesini isterim” dedi.
Ziyarete gelen Enes Alpay ise, "Bayrakla çaput arasındaki farkı gösteren bir türbe. Bizde atalarımıza saygı mahiyetinde ziyaret etmek istedik. Burası zaten Türkler açısından çok önemli yer biliyorsunuz. Tarihimizi yaşamamız böyle günlerde önemli. Sürekli bunları yad edeceğiz” dedi.
Sakarya’dan geldiğini anlatan Emel Şenoğlu, "Biz Sakarya’dan Lapseki’deki ablama misafir olarak geldik. Ablam da her geldiğimizde Bayraklı Baba’ya getirir bizi. Bayraklı Baba, bizim yani manevi değerlerimizden. Her zaman ziyaret etmemiz gereken zat” diye konuştu.
Ziyarete gelen Suat Şenöğlu, "Adapazarı’ndan geldik ziyarete. Cenabı Allah, gazilerimize şifalar versin. Şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz” dedi.
Kabirle ilgilenip temizleyen Selahattin Battal, “Ben annemle beraber burasına 31 senedir Allah rızası için bakıyoruz. Halk dilinde Bayraklı Baba olarak bilinen ve adı Karacabey olan şehidimizin kabrini temizliyoruz. Bayraklı Baba’yı kısaca size anlatırsam Osmanlı döneminde 1410 yılında burada olan bir savaşta ağır yara alıyor. Düşmana sancağı teslim etmemek için parçalayarak yutuyor. Yaralı vaziyette bulunduğunda sancağı ne yaptığı soruluyor. Yuttum diyor. İnanmıyorlar tabi arkadaşları yuttuğuna. Eski insanlar gururlu insanlar oldukları için inanmadıklarını anlıyor. Palası ile karnını yarıp ispat ediyor. Son sözü ’Beni şehit olduğum yere defnedin, sancağı da başıma asın. Beni kıyamete kadar bayraksız bırakmayın’ diye vasiyet ediyor. Şu anda ziyaretçi akını var. Gerçekten Türkiye’nin her yerinden ve Avrupa’dan çok ziyaretçi akını var. Devamlı her gün ziyaretçisi var. Allah razı olsun herkesten. Gelip burada dua ediyorlar. Bayrak armağan ediyorlar. Allah razı olsun hepsinden” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.