Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gelibolu’da 12 bin hektar alan suya kavuşuyor

170 milyon TL’lik dev Evreşe Kavak Ovası Sulaması projesiyle 12 bin hektar alan sulama imkanına kavuşacak.Dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen Milli Tarım Projesi toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan...

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2016 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2016 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
170 milyon TL’lik dev Evreşe Kavak Ovası Sulaması projesiyle 12 bin hektar alan sulama imkanına kavuşacak.
Dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen Milli Tarım Projesi toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, tarımda 2023 vizyonunu paylaştı.
AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan hem Evreşe Kavak Ovası sulamasını hem de tarımda atılacak yeni adımları değerlendirdi. 184 ovanın özel koruma altına alınacağını belirten Turan, "Tarım ürünlerinde çeşitlilik artacak, et tüketiminde ithalat azalacak. 2023 yılına kadar 7 milyon hektar tarım arazisinin toplulaştırması yapılacak. Mazotun yarısını devlet karşılayacak” dedi.
Bereketli topraklar suya kavuşacak
Çanakkale’de yatırımların artacağını belirten Turan, "Gelibolu Gökbüet Projesi kapsamında Evreşe Kavak Ovası sulaması için daha önce tamamlanan ihale sürecinin ardından firmaya yer teslimi yapıldı. Firma gerekli incelemelere başladı. 170 milyon TL’lik dev Evreşe Kavak Ovası Sulaması projesiyle 12 bin hektar alan sulama imkanıyla karşılaşacak. Bereketli topraklar suya kavuşacak” dedi.
Çanakkale’nin hak ettiği yatırımlar için çalıştıklarını ifade eden Turan, "Çanakkale sanayisi olduğu kadar turizmi, tarımıyla da ön planda. Tarımda dev adımlar atılıyor. Ürün bazlı teşvik sistemi, ovaların suya kavuşması, tarım alanlarının korunması yönünde çalışmalar tüm Türkiye’de olduğu gibi Çanakkale’yi de bir adım öne taşıyacak. Orman ve Su İşleri Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.