Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu Başkanı Ömer Koç oldu

Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Kurulda, federasyon başkanlığına Kurucu Başkan Ömer Koç seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2017 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2017 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Kurulda, federasyon başkanlığına Kurucu Başkan Ömer Koç seçildi.

Türk kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla 2016 yılında kurulan Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonunda 1. Olağan Genel Kurul yapıldı. Tek listenin olduğu kurulda 62 oyu alan Kurucu Başkan Ömer Koç, Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu başkanlığına getirildi.

Başkan Ömer Koç yaptığı açıklamada, “5 bin yıllık maziye sahip, atalarımızdan bizlere miras kalan, sportif ve kültürel özellikleri bünyesinde barındıran bu kutsal öğretiyi kendi disiplini içerisinde, yozlaştırmadan daha da uygulanabilir şekilde gelecek nesillere aktarabilmenin gayreti içerisinde olacağız. Dünyaya nam salmış geleneksel Türk okçuluğu şimdi de hak ettiği yerin daha da ötesine taşımanın çabası içinde olan bizler, yıllardır özlemini çektiğimiz ve daha da kurumsal, kurallı bir şekilde tek çatı altında kayıtlı ve belgeli bir şekilde geleneksel okçuluğu icra edeceğiz” dedi.

Türk okçuluğunu tek çatı altında birleştirmeyi amaçladıklarını belirten Ömer Koç, “Tek gayemiz yurt içinde dağınık ve kontrolsüz olan geleneksel Türk okçuluğunu bir çatı altında toplayarak, birlikten güç doğar desturundan hareket ederek olası anlaşmazlıkları ve çatışmaların önüne geçmek, uygulama birliği sağlamaktır. Hep birlikte diktiğimiz bu Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu çınarını gözümüz gibi koruyarak ve geliştirerek bir rahmet ormanına dönüştürünceye kadar yılmadan çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“Devlet yetkililerinden gereken desteği ve ilgiyi beklemek en doğal hakkımız”

Yetkililerden destek beklediklerini vurgulayan Koç, “Tüm yönetmelikleri, talimatları ve kriterleri tarafımızca belirlenmiş geleneksel okçuluğu dünyanın her yerinde benzer icra edilerek uygulama birliği sağlanacaktır. Yolumuza devam ederken tabi ki devlet yetkililerinden gereken desteği ve ilgiyi beklemek en doğal hakkımız. Bugün Türkiye’de briçin, dansın ve çim hokeyinin bağımsız bir federasyonu varsa Geleneksel Türk Okçuluğunun da bağımsız özerk bir federasyonu olmalı ki hem milli hem de dini hassasiyetlerimize bağlı olmalı" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.