Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Geleneksel Güllaç Tatlısına Eskişehir’den Farklı Bir Yorum

Eskişehir’de Ramazan-ı Şerif’in başlamasıyla beraber geleneksel güllaç tatlısı tezgahtaki yerini aldı. Tatlı Ustası Enver Göker, yaptığı güllaç tatlısına kendi yorumunu katarak Gaziantep lezzetini güllaç ile harmanladı.Osmanlı...

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2016 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Geleneksel Güllaç Tatlısına Eskişehir’den Farklı Bir Yorum
Eskişehir’de Ramazan-ı Şerif’in başlamasıyla beraber geleneksel güllaç tatlısı tezgahtaki yerini aldı. Tatlı Ustası Enver Göker, yaptığı güllaç tatlısına kendi yorumunu katarak Gaziantep lezzetini güllaç ile harmanladı.
Osmanlı saray mutfağından günümüze kadar gelen, kalorisi düşük ve hafif bir tatlı olması nedeniyle Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden olan geleneksel güllaç tatlısına Eskişehir’den farklı bir yorum geldi. Tatlı Ustası Enver Göker, memleketi olan Gaziantep’e özgü kaymak, fıstık ve fındıkla iç kısmını hazırladığı ve kivi, kiraz, kremşanti, portakal ile de süslemesini yaparak standart güllaç tatlısına yeni bir boyut kazandırdı. Tatlı Ustası Göker, 51 yıldır tatlı işiyle uğraştıklarını ve güllacı yaparken de kendi memleketine özgü bir şeyler katmak istediğini bu standartların dışına çıkarak, kaymaklı güllaç tatlısını yaptığını dile getirdi.
“KENDİMİZE HAS BİR TATLI YAPMAKTAYIZ”
Hazırladığı tatlıya ilgili konuşan Enver Göker, Ramazan ayının İslam alemine hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederek, “Kendimize has bir tatlı yapmaktayız. İçerisinde kaymak olmak şartıyla fındık ve Antep fıstığı karışımı ortasına konulur. Üzerini de kiraz, kiviyle süslüyoruz. Biz de önemli olan içerisindeki kaymağıdır. Bu kaymak da kendimize has ve öz olan bir kaymaktır güllacı onunla yapmaktayız. Kaymağın güllaçta ki özelliği hafif oluşu, yeniş şekli daha rahat, hazmedici ve bol süt de olduğundan dolayı ayrı bir lezzet veriyor. İftardan sonra insanları rahatlatır, daha lezzetli olur. Bu yönden bunu tercih ederek cennette bu işe başladık” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.