Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Gelecek, tarım ve hayvancılık üzerine kurulacak"

Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altınel, hastalıktan ari bölge konumunda bulunan şehirlerinin tarım ve hayvancılık alanlarında hızla ivme kazandığını söyledi. Altınel, "Gelecek, tarım ve hayvancılık üzerine...

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2016 09:31
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2016 09:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altınel, hastalıktan ari bölge konumunda bulunan şehirlerinin tarım ve hayvancılık alanlarında hızla ivme kazandığını söyledi. Altınel, "Gelecek, tarım ve hayvancılık üzerine kurulacak" dedi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ticaret Borsaları Konseyi Başkan Yardımcısı ve Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altınel, tarım ve hayvancılık alanlarındaki yatırımları ile Trakya Bölgesi’nin tarım ve hayvancılıkta parlayan yıldız olmaya devam ettiğini belirtti.
KTB Yönetim Kurulu Başkanı Altınel, İhlas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Trakya Bölgesi’nin hastalıktan ari bir bölge olduğunu hatırlatarak, "Kırklareli il geneli olarak son verilerimize göre yaklaşık 20-25 bin süt ve damızlık olarak hayvanımız kesildi. Toplamda 145 bin adet büyükbaş hayvanımız var. 300 bine yakında küçükbaş hayvanımız var" şeklinde konuştu.
"Tarım Bakanlığının stratejileri üreticimize nefes aldırdı"
Altınel, borsa olarak üretime katkı noktasında, pazarlama açısından da üreticilere destek olma yolunda çalışmaları olduğunu belirterek, "Üreticimizin istediği fiyatı tutturmasında daha randımanlı daha olgun bir fiyata gitmesini sağlamayı hedefliyoruz. Devletimizin uyguladığı destek politikaları da üretimi arttırma yönünde. Damızlık hayvana özellikle bu sene destek var. Tarım bakanımız geçtiğimiz günlerde açıkladı. 17 katrilyonluk bir desteğin yaklaşık 5 katrilyonunun tüm hayvancılığa yönelik olacağını söyledi. Baktığımızda çok yüksek bir rakam bu ve yine son yaptığı açıklamalarda, mazotun yüzde 50’sini devletin karşılaması. Bu çiftçimize bir nefes aldıracak. Çiftçilerimiz bunu bekliyordu ve bizler de her defasında her platformda bunu dile getiriyorduk" ifadelerini kullandı.
"Gelecek, tarım ve hayvancılık üzerine kurulacak"
Eğitim, turizm, tarım ve hayvancılık ekseninde kentin hızla ivme kazandığına değinen Altınel, "Bölgemiz eğitim kenti olacak 27 bin öğrencimiz var. Turizm kenti olacak. Karadeniz sahilimizde İğneada ve Kıyıköy’ün yanı sıra yamaç paraşütü merkezi olma yolunda da adımlar atıldı. Doğamız da çok uygun buna ve son olarak da şehrimiz tam bir tarım ve hayvancılık şehri. Trakya Kalkınma Ajansı ile işbirliği içerinde olarak sektör temsilcilerimiz ile bir araya gelerek, tarım ve hayvancılık alanında neler yapabiliriz bunları konuşacağız. Tarımla ilgili gelişmelerimiz var, havza modeline geçiş süreci var. Toplulaştırmada hızla yol alıyoruz. Yani bölgemiz hızla ivme kazanıyor. Ben Tarım Bakanlığı’nın hem bölgemiz açısından hem de ülke açısından uyguladıkları stratejileri doğru ve yerinde buluyorum. Gelecekte tarım çok önemli olduğu için hükümetimizde çok önem veriyor" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.