Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Geleceğin Sporcularına Gaziosmanpaşa Belediyesi’nden Tam Destek

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından hazırlanan ’Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi’ kapsamında Gaziosmanpaşalı ilkokul ve ortaokul öğrencilerine olimpiyatların önemini anlattı.Türkiye Milli Olimpiyat...

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziosmanpaşa Belediyesi, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından hazırlanan ’Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi’ kapsamında Gaziosmanpaşalı ilkokul ve ortaokul öğrencilerine olimpiyatların önemini anlattı.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle yürütülen ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik ’Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi’ yurt genelinde faaliyet göstermeye devam ediyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda ilkokul ve ortaokul öğrencilerine projenin tanıtımlarıyla ilgili sunumlar yapıldı. Tanıtım programına Milli Olimpiyat Komitesi Eğitim Komisyonu Başkanı Bilal Porsun, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın yanı sıra ilçede görev alan Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Çeşitli etkinliklere sahne olan proje tanıtım programında, olimpiyatların tarihçesi, spor, olimpizm, fair play, sağlıklı beslenme ve çevrecilik gibi çeşitli konular hakkında öğrencilere bilgiler verildi. Proje kapsamında ilçe genelindeki öğrencilere yönelik çeşitli çalışmalara imza atan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’ya Milli Olimpiyat Komitesi Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Bilal Porsun tarafından plaket takdim edildi. Plaket töreni sonrası sahneye çıkan projenin maskotu Oli ise, çocukları doyasıya eğlendirdi.
"SPORLA UĞRAŞARAK HEDEFLERİNİZE DAHA KOLAY ULAŞACAKSINIZ"
Plaket töreni sonrası yaptığı konuşmada sporun çocuklar üzerindeki önemine değinen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Sporla uğraştığınız sürece hem kendi özelinizde genç, dinamik, kararlı ve sağlıklı bir nesil olarak yetişirken, hem de kendi çevrenize ve sizden sonra gelecek nesillere örnek bir kişilik olarak yetişmiş olacaksınız. Sporla uğraştığınız için zihniniz sürekli olarak dinamik kalacak ve sizler mutlaka başarıya ulaşacaksınız. Spor sayesinde hedeflerinize çok daha hızlı bir şekilde ulaşacaksınız. Sporla uğraşıyor olmanız sizlerin geleceği açısından önemli. Ülkemizde spor çalışmaları bakımından önemli çalışmalara imza atan Olimpiyat Komitesinin içinde bulunmaktan dolayı sizler çok büyük bir avantaj elde etmişsiniz. Bu bakımdan kendinizi çok şanslı bir nesil olarak görebilirsiniz" dedi.
"ÜLKEMİZE BAŞARILAR GETİRMİŞ SPORCULARI ÖRNEK ALIN"
Geleceğin sporcularına tavsiyelerde bulunan Başkan Usta, "Geçmişte ülkemize büyük madalyalar kazandıran ünlü sporcularımız gibi bu ülkeye spor alanında büyük kazanımlar getiren kişiler olabilirsiniz. Kendinizi her zaman dünyaya sporda çok önemli başarılar kazandıran büyük sporcuları hedef tutun, ondan sonra göreceksiniz bu hedeflere mutlaka ulaşacaksınız. Buna ulaşırken de anneleriniz ve öğretmenleriniz sürekli olarak ’Okuyun büyük insan olun’ derler ya o büyük insan büyük adam olmakla büyük adamda sporla kendini daha da geliştirebilir. Bu bakımdan mutlaka hayatınızın bir köşesinde sporla uğraşın" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.