Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Geleceğin Sporcuları Koruma Altına Alınıyor

Başakşehir’de  spor parklarında görevli antrenör ve eğitmenler için “Çocuk Koruma" eğitimleri başlatıldı. Çocuk psikolojisinden çocuk haklarına kadar birçok konuda verilen eğitimlerle, antrenörler minik sporcuları geleceğe hazırlayacak.Başakşehir...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başakşehir’de  spor parklarında görevli antrenör ve eğitmenler için “Çocuk Koruma" eğitimleri başlatıldı. Çocuk psikolojisinden çocuk haklarına kadar birçok konuda verilen eğitimlerle, antrenörler minik sporcuları geleceğe hazırlayacak.
Başakşehir Belediyesi Spor Parklarında görevli antrenör ve eğitmenleri için ‘Çocuk koruma’ eğitimleri başlattı. Marmara Üniversitesi akademisyenleri tarafından verilen eğitimlerde; Çocuk Hukuku, Çocuk ve Genç Sporcular ile Etkili İletişim, Çocuk Hukuku, Genç Sporcularda Etkili Antrenörlük, Spor Eğitiminde Pedagojik Yaklaşımlar,  başlığı altında  antrenörler 36 saatlik bir eğitimden geçecek. Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde 5 gün sürecek olan  eğitimlerde, minik sporcular geleceğe hazırlanacak. Güncel bilgilerin antrenörlere aktarılmasının amaçlandığı eğitimlerde, duygusal, fiziksel ve  aşırı yüklenmelerle ilgili istismarların önüne geçebilecek. Verilen psikolojik eğitimler, antrenörlerin sporculara olan  desteğini arttıracak.
"ALDIĞIMIZ EĞİTİMLERLE ÇOCUKLARI DAHA İYİ ANLAYACAĞIZ"
Aldıkları eğitimlerle çocuklarla diyalogların daha da geliştirileceğini belirten Antrenör Gülçen Yılmaz,  “Çocuk hakları ile ilgili bilgiler alıyoruz. Eğitim alan çocukları nasıl koruyabileceğimizi öğreniyoruz. Aldığımız eğitimler çocukları daha iyi anlayabilmemiz için faydalı olacak" dedi.
Başakşehir Spor Parkı  Tesis Amir Yardımcısı Meryem Karabağ ise, “Eğitimimiz dün başladı. 5 günlük bir eğitim. Oldukça faydalı bir eğitim. Bu eğitimler sadece eğitim kurumlarında değil, çocukların sosyal hayatta, aile ortamında korunmasıyla ilgili kapsamlı bir eğitim. Bugün çocuğumuzun hakim olmadığı çocuk hukukunu konu alan bir eğitim alıyoruz" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.