Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Geçmişten Günümüze İstanbul Gravürleri Beyoğlu’nda Görücüye Çıktı

Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından yapılan ’Engravist’ gravür çalıştayı sonrasında sergilenmeye değer görülen 107 eser, Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen sergiyle görücüye çıktı.İstanbul’un sahip olduğu...

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2016 09:12
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2016 09:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından yapılan ’Engravist’ gravür çalıştayı sonrasında sergilenmeye değer görülen 107 eser, Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen sergiyle görücüye çıktı.
İstanbul’un sahip olduğu köklü kültürel mirası ön plana çıkarmak amacıyla İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Baskı Resim Atölyelerinde ’İstanbul’ temalı Uluslararası ’Engravist’ Gravür Çalıştayı yapıldı. Akademisyenler ve Sanat ve Tasarım Fakültesi öğrencileri tarafından büyük ilgi gören çalıştayda, "Geçmişten Günümüze İstanbul Gravürleri" konusunda üretilen 107 eser sergilemeye değer bulundu. Gelenekselleştirilmesi planlanan uluslararası ’Engravist’ etkinliğinden çıkan eserlerden bir kısmı Mehmet Emin Kahraman’ın küratörlüğünde hazırlanarak, Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sergi Salonu’nda düzenlenen törenle vatandaşların beğenisine sunuldu. Gravür resim sergisinin açılışına Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın yanı sıra serginin yapımında emeği geçen öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen tören sonrasında incelenen gravürler, katılımcılardan tam not aldı.
"GRAVÜR SANATI ÜZERİNDEN TARİHİMİZİ ÖĞRENDİK"
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Geçmişten Günümüze İstanbul Gravürleri sergisini gezerek, yetkililerden sergi hakkında bilgiler aldı. Sergi hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Demircan, "Gravür sanatı, Osmanlı tarihinde yabancıların, Osmanlı tarihini, şehir hayatını anlatmak için ortaya çıkarttıkları bir yaklaşım. Bizler de bunların üzerinden kendi tarihimizi daha iyi öğrendik. Bugün kendi gençlerimiz bu gravür tekniği üzerinden, kendi sanatımızı, modern yaklaşımları da içine katarak sürdürmeye çalışıyor olmaları gerçekten hoş. Tebrik ederim" dedi.
"İSTANBUL’UN SANATSAL TANITIMININ YETERİNCE YAPILMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"
Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde hazırlanan ’Geçmişten Günümüze Gravürleriyle İstanbul’ sergisinden sorumlu Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Tasarımı Fakültesi’nde öğretim görevlisi olan Doç. Dr. Lütfi Kaplanoğlu, "İstanbul büyük bir kent ve bizim göz bebeğimiz. Bu kentin yeterince sanatsal tanıtımının yapıldığını düşünmüyoruz. Sanat bir prestijdir, bunu kullanarak tanıtımların daha güzel bir şekilde ülkemizin tanıtımlarının yapılabileceğini düşünüyorum" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.