Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Geçişlerin durduğu Öncüpınar Sınır Kapısı’nda toplantı

Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez ilçesi ve kırsalında iki muhalif grubun Babul Selam Sınır Kapısı’nın yönetimi konusunda anlaşamaması nedeniyle çatışmalar yüzünden güvenlik gerekçesiyle geçişlerin durdurulduğu Öncüpınar Sınır...

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2016 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2016 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez ilçesi ve kırsalında iki muhalif grubun Babul Selam Sınır Kapısı’nın yönetimi konusunda anlaşamaması nedeniyle çatışmalar yüzünden güvenlik gerekçesiyle geçişlerin durdurulduğu Öncüpınar Sınır Kapısı’nda Vali İsmail Çataklı başkanlığında toplantı yapıldı.
Kilis Valisi İsmail Çataklı başkanlığında Öncüpınar Sınır Kapısı’nda yetkililerin katılımı ile bir toplantı yapıldı. Önceki gün Kilis’in karşısında Türkiye’ye 7 kilometre mesafede bulunan Azez ilçesi ve Babul Selam Sınır Kapısı’nı elinde tutan Ahraruş Şam ve Şam Cephesi arasında sınır kapısının yönetimi konusunda başlayan anlaşmazlık nedeniyle çatışma çıkmıştı. Bu gelişmeler üzerine Kilis Valiliği tarafından Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan insanı yardım başta olmak üzere ticari amaçlı yük taşımacılığı geçişleri durdurulmuştu. Vali İsmail Çataklı, geçişlerin durdurulması ile ilgili değerlendirmelerin sürdüğünü, geçişlerin normale dönmesi halinde kamuoyunu bilgilendireceklerini söyledi.
Öte yandan polis Öncüpınar Sınır Kapısı içerisinde, askerin de sınır hattında tedbirlerini arttırdığı bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.