Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gecekondu Değil “Durakkondu”

Afyonkarahisar Belediyesi, Karayollarının yaptığı ve bariyerle ayırdığı bisiklet yolunun içerisine minibüs ve otobüslerin yolcu indirip-bindirmek için kullanılacağı durak yaptırınca ortaya ilginç bir manzara çıktı. Durağı kullanmak...

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gecekondu Değil “Durakkondu”
Afyonkarahisar Belediyesi, Karayollarının yaptığı ve bariyerle ayırdığı bisiklet yolunun içerisine minibüs ve otobüslerin yolcu indirip-bindirmek için kullanılacağı durak yaptırınca ortaya ilginç bir manzara çıktı. Durağı kullanmak isteyenler bariyerlerin üzerinde atlayarak araçlara biniyorlar.
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Üniversitesinin önüne Afyonkarahisar Belediyesinin yaptırdığı durağı görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından, Afyonkarahisar-Eskişehir karayolunun kenarına güvenlik bariyeri ile yaptırılan bisiklet yolunun içerisine, belediye tarafından minibüs ve otobüslerin yolcu indirip-bindirmek için kullanılacağı durak yaptırınca ortaya tuhaf bir manzara çıktı.
Minibüs ve otobüslere binmek için durakları kullanan yolcular ya bariyerlerin üzerinden geçiyor ya da bariyerlerin bittiği kaldırımın sonuna kadar yürüyerek araçlara biniyorlar. Durağı sıklıkla kullanan öğrencilerin ise duruma alışmış görünüyorlar.
DURAKLARIN ORADA OLMAMASI LAZIM
Karayolları 31. Şube Şefliği Müdürü Yalçın Özgür, yol yenileme çalışmaları bittikten sonra belediyenin durakları bölgeye yaptığını söyledi. Özgür, ayrıca yol yenileme çalışmaları kapsamında durağın olduğu yerin önüne bisiklet yolu yaptıklarını ve motorlu araçların bisiklet sürücülerinin güvenliğini tehlikeye düşürmemek için yolun sağ tarafını bariyerle kapattıklarını ifade etti. Durağın orada olmaması gerektiğini de söyleyen Özgür, çünkü o bölgenin bisiklet yolu olarak planlandığını ve Afyonkarahisar Belediyesinin durak yeri olarak yanlış bir nokta belirlediğini de aktardı.
BARİYERLERİ KALDIRMAK İÇİN BAŞVURU YAPACAKLAR
Öte yandan, Afyonkarahisar Belediyesi yetkilileri, söz konusu durakların önündeki bariyerlerin Karayolları Genel Müdürlüğü’ne yapılacak başvuru ile kaldırılacağını belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.