Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazze’de Camiler Türkiye Diyanet Vakfı İle Yeniden Yükseliyor

İsrail saldırıları sonrası Gazze şeridinde yıkılan ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından yeniden inşa ettirilen 9 camideki çalışmalar TDV Genel Başkanı Mustafa Tutkun ve beraberindeki heyet tarafından yerinde incelendi. İsrail çimento...

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2016 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 10:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İsrail saldırıları sonrası Gazze şeridinde yıkılan ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından yeniden inşa ettirilen 9 camideki çalışmalar TDV Genel Başkanı Mustafa Tutkun ve beraberindeki heyet tarafından yerinde incelendi. İsrail çimento girişine izin vermediği için camiler Ramazan bayramına yetiştirilemiyor.
TDV Genel Başkanı Mustafa Tutkun ve beraberindeki heyet Gazze’de Evkaf Bakanlığı’nı ve TDV tarafından yeniden inşa edilen camileri ziyaret etti. Mustafa Tutkun:“Filistin mevzu bahis olunca bütün meseleler duruyor. Diyanet Vakfı da kendi üzerine düşen vazifeyi yerine ulaştırmak için Gazze’ye geldi. Bundan 3 sene önce Gazze’nin saldırı altındayken yapılan çalışmalar neticesinde toplanan yardımları, mescitlerin inşa edilmesi ve onların tekrar ibadete açılması konusunda çalışma başlattık” dedi.
Tutkun, 135 farklı ülkede çalışma yürüten Türkiye Diyanet Vakfı’nın öncelikli olarak dini hayatı desteklediğini ve dini hizmetleri güçlendirme konusunda çalışmaları yürüttüğüne de değinerek, “Dini eğitim konusunda 108 farklı ülkeden getirmiş olduğu öğrenciyi Türkiye’de lise ve üniversite seviyesinde okutuyor. Ramazan aylarından dünyanın her tarafındaki Müslüman kardeşlerimizi yalnız bırakmamak adına bir iftar ve gıda yardımını o bölgelere ulaştırıyor ve bayram coşkusunu onlarla birlikte geçirmek istiyor” şeklinde konuştu.
İSRAİL’İN ÇİMENTO GİRİŞİNE İZİN VERMEMESİ NEDENİYLE CAMİLER RAMAZAN BAYRAMINA YETİŞMİYOR
İsrail saldırıları sonucu yıkılan 80 caminin 9’unu Türkiye’nin yeniden inşa etmesine de değinen Türkiye Diyenet Vakfı Genel Başkanı Mustafa Tutkun şöyle konuştu: “Başlatmış olduğumuz 9 camii inşaatını yerinde görmek üzere Gazze’ye geldik. 45 gün boyunca Gazze’ye çimento girişi müsaade edilmediği için inşaatlar bir süre devam edemedi. Aslında Ramazan ayı içerisinde bunları tamamlayıp en geç bayramda camileri açmayı planlıyorduk. Bu camileri her halükarda tamamlayacağız ve Gazze halkının hizmetine de açmış olacağız. Türkiye Diyanet Vakfı olarak 2009 yılındaki Furkan Savaşı’nda yıkılan bu camileri yeniden imar etme sözü vermiştik. Ondan sonraki süreçlerde yaşanan diğer savaşlarla buna başlamak nasip olmamıştı. Camilerin tamamının kaba inşaatı bitmiş durumda.”
“BÜYÜK ADAM, BÜYÜK LİDER RECEP TAYYİP ERDOĞAN”
Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mustafa Tutkun, Filistin Din İşleri ve Evkaf Bakanı Hasan Yusuf Es-Saifi ile de görüştü. Tutkun, bu yıl 88 farklı ülkede Ramazan programı organize ettiklerini, çalışan ve gönüllülerin dünyanın dört bir yanına dağıldığını, kendilerinin de Ramazan’a Gazze’de başlamayı tercih ettiğini söyledi.
Hasan Yusuf Es-Saifi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı överek yeniden Osmanlı İmparatorluğu’nu görmeyi istediklerini dile getirerek, “Büyük adam, büyük lider Recep Tayyip Erdoğan’ın Davos’ta büyük bir duruşu vardı. O zaman Gazze için çok büyük bir destekte bulundu” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.