Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziye Görkemli Karşılama

Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesi’ndeki Karabulak Jandarma Karakolu’na 3 Ağustos 2015 tarihinde yapılan saldırıda yaralanan ve bir süredir tedavi gördüğü hastaneden taburcu edilen Uzman Çavuş Mehmet Atılgan, memleketi Balıkesir’in Sındırgı...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziye Görkemli Karşılama
Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesi’ndeki Karabulak Jandarma Karakolu’na 3 Ağustos 2015 tarihinde yapılan saldırıda yaralanan ve bir süredir tedavi gördüğü hastaneden taburcu edilen Uzman Çavuş Mehmet Atılgan, memleketi Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde coşkuyla karşılandı.
Uzman Çavuş Mehmet Atılgan, 15 günlük geçici görevle gittiği karakola yapılın saldırıda yaralanmasının ardından bir süredir tedavi gördüğü hastanede taburcu edildi. Mehmet Atılgan, tedavi sonrası memleketi Balıkesir’in Sındırgı ilçesine döndü. Atılgan’ı Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Sındırgı Kaymakamı Ercan Ateş ve yakınları Balıkesir otobüs terminalinde karşıladı. Balıkesir terminalinde protokol üyeleri ve yakınları tarafından karşılanan Atılgan, Sındırgı’nın Eşmedere mahallesinde bulunan baba ocağına götürüldü. Mahalle girişinde mahalle sakinlerinin karşıladığı Gazi Atılgan konvoy eşliğinde evine ulaştı. Gazinin evinde ise sevinç gözyaşları sele döndü. 15 günlük geçici görevle gittiği karakola yapılan hain saldırıda yaralı olarak kurtulan Uzman Çavuş Atılgan’ı karşılayan Sındırgı Kaymakamı Ercan Ateş, gaziye bayrak ve çiçek vererek, “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Dolayısıyla kim ki vatanımıza hizmet ediyor ve o onuru yaşıyorsa bu bizim için en değerli varlığımız odur. Tekrar aramıza hoşgeldiniz geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kan dökülmesini asla istemiyoruz. Üzücü bir hadise yaşadınız. Sevindirici olan şey sağlığınıza bir zarar gelmemesi. Ama her zaman sizlerin yanındayız. Belediye başkanımızla beraber sizi karşılamaya geldik. Kahramanlığınız cesaretiniz ve bu vazifeyi onurlu bir şekilde yerine getirmeniz dolayısıyla teşekkürlerimizi iletiyoruz, biz her zaman sizin yanınızdayız” dedi.
Belediye Başkanı Ekrem Yavaş da, "İyi ki sizler varsınız, biz buralarda rahat duruyoruz” dedi.
İki arkadaşının şehit ve 31 arkadaşının yaralandığı terör saldırısını anlatırken o anları tekrar yaşayan Atılgan, “15 gün geçici görevimi icra edecektim, fakat bu hain saldırı olduğundan dolayı dokuz gün içinde geri döndük. Arkadaşlarım ve ben psikolojik nedenlerle herkes ailesini görmek istedi. Çok şükür iki şehidimiz var. Bu daha çok da olabilirdi. Allah’ım bir daha bize, ülkemize böyle bir şey yaşatmasın. Oralara gitmeden anlatırdı dayım bana. Dikkat et, gözün açık olsun diye. Güldüm ben dayıma. Dedi ’sen yaşamadın daha’ dedi. ’Daha genç yeni çağdasın sen boş ver’ dedi. Harbiden o psikolojiyi yaşadı mı insan değişiyor ya. Bugün şehit olan arkadaşıma ailesinden başsağlığı ayakta durmalarını diliyorum. Biz bu vatan uğruna kendimiz seve seve gittik ve seve seve de canımızı feda ederiz. Gerektiğinde bu bayrak için ölürüz” şeklinde konuştu.
Gazi Mehmet Atılgan’ın babası Erol Atılgan ise, “Her şey Allah’ın takdiri. Vatanımız, milletimiz, devletimiz sağ olsun. Çok şükür sağa sağ salim kavuştuk evladımıza. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Tez zamanda bu olaylar son bulsun” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.