Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziosmanpaşalı Kadınlardan Mehmetçiğe Moral

Gaziosmanpaşa’da, içlerinde şehit annelerinin de bulunduğu kadınlar, askerlere moral vermek için hazırladıkları 7 bin 500 adet asker torbasını, Şırnak’taki askeri birliğe gönderdi.  Torbaların içine; çorap, havlu, ekmek ve mektup koyarak...

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2016 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2016 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziosmanpaşa’da, içlerinde şehit annelerinin de bulunduğu kadınlar, askerlere moral vermek için hazırladıkları 7 bin 500 adet asker torbasını, Şırnak’taki askeri birliğe gönderdi.  Torbaların içine; çorap, havlu, ekmek ve mektup koyarak duygularını dile getiren kadınlar, duygusal anlar yaşadı.
Gaziosmanpaşa Belediyesi  ‘Gaziosmanpaşalı Kadınlar Cephede’ projesi ile Gaziosmanpaşalı kadınlar ile beraber askerlere moral vermek için hazırladıkları 7 bin 500 adet asker torbasını, Şırnak’ta bulunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı 23. Tümen’e gönderdi. Torbaların içine; çorap, havlu, ekmek ve mektup koyarak duygularını dile getiren kadınlar, büyük bir özenle torbaları hazırladı. Vatani görevlerini yapan askerlere yazdıkları duygu dolu mektupları da hazırladıkları torbalara koyan Gaziosmanpaşalı kadınlar duygusal anlar yaşadı.
Gaziosmanpaşa Meydanı’nda, Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın da katılımıyla düzenlenen programda askerlere gönderilen 7 bin 500 torbanın yüklendiği araç dualarla yola çıktı.
“GAZİOSMANPAŞALI KADINLAR CEPHEDE PROJESİNİ BAŞLATTIK”
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, proje kapsamında yaptıkları çalışmaları anlatarak, “Belediyemizin Aile ve Kadın Hizmetleri Müdürlüğü kapsamında Koordinasyon hizmetleri merkezimizdeki kursiyer kadınlarımızın önerisi ile bu projeyi başlattık. Dediler ki cephede hep erkekler savaşıyorlar. Biz burada onun acısını ve ızdırabını çekiyoruz. Biz buradan hem sevgimizi hem şefkat elimizi hem de onlara yardım elimizi uzatalım ve Gaziosmanpaşalı Kadınlar Cephe’de, Anneler Cephede projesini başlatalım. Biz de büyük bir memnuniyetle bu projenin bir paydası olduk. Bizim buradaki niyetimiz, ilçedeki annelerimizin, kadınların cephede savaşan askerlerimize, bizim için orada hiç çekinmeden canını feda eden Mehmetçiklerimize, polisimize, yurdunu ve vatanını seven herkese burada şefkat elimizi uzatmak, mesajımızı iletmekti” diye konuştu.
“TORBALARIN İÇİNDEKİ MEKTUPLARLA ASKERLERİMİZE DESTEK OLUYORUZ”
Torba içerisinde mendil, çorap, ekmek ve mektup olduğunu belirterek sözlerine devam eden Başkan Usta, “Çanakkale Savaşı’ndan hatıra kalmıştır bizlere; ekmek, üzüm gibi dayanıklı tüketim maddeleri ile onların rahat savaşabilmelerine destek olma adına bunları koyardık valizlere. Biz de ekmek koyuyoruz ve ondan daha önemlisi torbaların içerisine, kadınların duygularını dile getirdikleri mektupları da koyuyoruz. Biz bu poşetleri hazırlarken bize anaokulundan veya başka okullardan mesajlarını gönderen yavrularımız oldu. Bunlar bizim için çok sorumluluk adletti. İşte bir anaokulumuzun kendi resimleri ile birlikte yazdıkları dilekleri var" dedi.
BAŞKAN USTA, ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNİN MEKTUPLARINI OKUDU
Anaokulu öğrencilerinin torbaların içine yazdığı mektubu okuyan Usta, “Ey sevgili askerler. Vatanımızı  koruduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Sizler orada vatanımızı koruduğunuz için biz burada rahatlıkla okula gidebiliyoruz. Bizim babalarımız burada rahatlıkla işine gidebiliyor. Bizim ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyor. Sizlere sevgilerimizi gönderiyoruz’ diyor anaokulu öğrencilerimiz” diye konuştu.
Projeye destek vererek duygularını dile getiren şehit annesi Nafiye Ateş, "Her birimiz askerlerimiz için birer paket hazırladık. Allah hepsini korusun, Allah canlarını sağ etsin. Herkesin ailesi var. Hepsinin annesi babası bekliyor. İnşallah sağ salim evlerine dönerler" dedi.
“BU PROJE BENİ ÇOK ETKİLEDİ”
Kardeşinin asker olduğunu belirten  Elif Erdağan, “Kardeşim Sarıkamış’ta kuzenim de Şırnak’ta yaptı askerliğini. Kardeşim bize sürpriz yaptı. Anahtarı ile kapıyı açarak içeri girdi ve annem kardeşimin geldiğine sevinemedi. Çünkü şehit haberlerini izliyorduk. Kardeşime sarılıp yarım saat hüngür hüngür ağladı. Ben bu projeden çok etkilendim. Belediyemizin böyle bir yaptığını duyunca da çok mutlu oldum ve katılmak istedim, destek vermek istedim, yanlarında olduğumuzu bilsinler istedim” dedi.
Birden fazla mektup yazdığını belirterek sözlerine devam eden Erdağan, “Bir değil birçok askere mesajım ulaşsın istedim. Onların yanlarında olduklarımızı bilsinler istedim" dedi.
Projenin kendisini duygulandırdığını belirten Emine Aydın, “Keşke daha fazlasını yapabilsek, keşke hep yanlarında olsak. Hep diyorum bizleri askere alsınlar. Onlara çay yapalım, çorba yapalım. Yani öyle bir hizmetimiz olabilse. Keşke daha fazlasını yapabilsek” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.