Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep’teki Demokrasi ve Şehitler Mitingi

Gaziantep Demokrasi ve Şehitler Mitingine katılan Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek, tüm iş alemine yaptığı çağrıda istihdama devam etmesini isteyerek, “FETÖ’yle bağlantılı olanlar, bu örgüt içerisinde olanlar, darbenin içinde...

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2016 20:35
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2016 20:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep Demokrasi ve Şehitler Mitingine katılan Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek, tüm iş alemine yaptığı çağrıda istihdama devam etmesini isteyerek, “FETÖ’yle bağlantılı olanlar, bu örgüt içerisinde olanlar, darbenin içinde olanlar, finansman sağlayanlar bellidir” dedi.
Gaziantep Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşen Demokrasi ve Şehitler Mitingi okunan Kur’anı Kerim tilaveti ile başladı. Uğur Arslan’ın sunuculuğunu yaptığı programda on binlerce kişi Türk bayrakları ile meydanı doldurdu. Programda Başbakan Yardımcısı ve Gaziantep milletvekili Mehmet şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti’li Gaziantep milletvekilleri Abdülkadir Yüksel, Nejat Koçer, Ahmet Uzer, Canan Candemir Çelik, Mehmet Erdoğan, Şamil Tayyar, CHP Gaziantep Milletvekilleri Akif Ekici, Mehmet Gökdağ, üst düzey askeri ve polis yetkilileri, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ilçelerin belediye başkanları, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, CHP İl Başkanı Hayri Sucu, MHP İl başkanı Muhittin Taşdoğan, SP İl başkanı Mehmet Karalar, BBP İl başkanı İhsan Kaya, Hüdapar İl başkanı Mehmet Naki Erad, sendika, sivil toplum kuruluşları temsilcileri sahneye çağrılarak, halkı selamladı.
“Yazılan destan mutlaka tarih kitaplar yerini alacak”
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 15 Temmuz gecesi milletin demokrasi tarihi kitaplarında yerini alacak bir destan yazdığını ifade etti. Şimşek, “Sizler bir destan yazdınız. Milletimiz bir destan yazdı. Bundan sonraki on yüz yıllarda demokrasi tarihi yazılırken, Türk milletinin yazdığı destan mutlaka o kitaplarda, o eserlerde çok iyi bir şekilde yerini alacak. Türkiye’nin dört bir tarafında alevi, sünnisi, kürdü, türkü ile tüm etnik gruplar, illegal bir kalkışmanın karşısında büyük bir duruş sergiledik” dedi.
“İyi kurgulanmış, vahşice bir darbeyi engelledik”
Başbakan Yardımcısı Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve milletin çok iyi planlanmış, şiddet içeren bir darbeyi engellediğini belirtti. Benzer kalkışmaların olmaması önemli reformlar yapıldığın belirten Şimşek, “İyi planlanmış, iyi kurgulanmış, son derece vahşi, şiddet içeren darbe girişimin engelledik. Biz bir daha bu ülkede bu türden bir kalkışma olmaması için, gerekli tedbirleri aldık. Çünkü 1859’dan beri bir takım kalkışmalar oldu. Biz Türkiye’de çok ciddi kurumsal reform yaptık. Bir daha asla darbe bu ülkede gündeme gelemeyecek. Darbeler, hukuku, demokrasiyi, hak ve özgürlükleri yok etmek içindir. Ülkeleri 30-40 yıl geriye götürür. Siz geleceğinize, demokrasimize, namusumuza, hukuk devletimize sahip çıktınız” ifadelerine yer verdi.
“Ekonomide darbe beklentisi vardı”
Şimşek, 15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte ekonomik darbe beklentisi olduğunu vurgulayarak, beklentilerin sağlam ekonomik göstergeler nedeniyle boşa çıktığını kaydetti. Şimşek, “Ekonomiye de darbe beklentisi vardı. Temellerimiz sağlam. Darbe gecesi sabaha kadar Gaziantep’deydik. Gaziantep’ten Cumartesi sabahı yola çıkarak Ankara’ya gittik. Hemen çalışmaya başladık. Türkiye’nin temellerinin sağlam olduğu ortaya çıktık” şeklinde konuştu.
“İş alemi işine baksın”
Şimşek, Türkiye’nin ekonomik olarak büyümeye devam edeceğini ifade ederek, iş aleminin işine bakmasını istedi. Dedikodulara kulak asılmamasını isteyen Şimşek, “İşimizi aşımızı büyütmeye, reform yapmaya devam edeceğiz. Ürettiğimizi daha adil bir şekilde dağıtmaya devam edeceğiz. En güzeline en iyisine layıksınız. Ortada dedikodular olabilir. İş alemi işine baksın. En ufak tereddüde gerek yoktur. Dedikodulara kulaklarınızı tıkayan, büyük Türkiye ideali için daha çok çalışmamız, üretmemiz lazım” diyerek konuşmasını sürdürdü.
“Hak ettikleri ceza veriliyor, verilecektir”
Türkiye’nin tüm renklerinin, tüm siyasi eğilimlerinin bu meydanlarda olduğunu anlatan Şimşek, “Bu darbe teşebbüsünü, tüm millet top yekun olar engellemiştir. FETÖ’cüler , onlar istismarcılardır. Belli merkezlerden yönetilen faillerdir. Hak ettikleri ceza veriliyor, verilecektir” dedi.
“Bizim askerimiz dünden çok daha güçlüdür”
Şimşek, ordu içerisindeki hainlerin temizlendiğini ve artık dünden daha güçlü olduğunu kaydetti. Orduyu daha da güçlendirecek reformlar yapıldığını hatırlatan Şimşek, “Hepimiz vurguladık. Bizim askerimiz, bu ülkenin savunması için istiklali için geleceği için dünden çok daha güçlüdür. Çünkü içindeki ihanet şebekeleri temizlenmiştir. Bizim ordumuz, askerimiz, polisimiz, milletimizin hizmetindedir. Bu yapılan reformlar askerimizi, ordumuzu daha da güçlendirecek inşallah. Askerimiz bu milletimizin bağrından çıkmış, ihanet şebekeleri ise üniformalar içerisine girmiş hainlerdir. Gaziantep’i ülkemizi daha büyüteceğiz, geliştireceğiz” şeklinde konuştu.
“Siyasi gerginlik ve iç savaş bekleyenler avuçlarını yaladılar”
Başbakan yardımcısı Şimşek, tüm ülkenin birlikte hareket ederek, hak ettiği yere geleceğini söyledi. Siyasi gerginlik ve iç savaş bekleyenlerin avuçlarını yaladığını vurgulayan Şimşek, “Bu millet top yekun bu ülkenin geleceği için birlik ve beraberlik için birlikte hareket ettiğimizde, hak ettiğimiz yere geleceğiz. Yıllardır bu ülkenin ne tür komplolarla tehditlerle karşı karşıya kaldığımızı gördünüz. Tüm bunlara rağmen ülke güçlü ve dayanıklı şekilde yoluna devam etti. Artık önümüz açık. Artık siyasi gerginlik bekleyenler avucunu yaladılar. İç savaş bekleyenler avuçlarını yaladılar. Gerilim bekleyenler, daha çok bekleyecekler. Biriz, beraberiz, kardeşiz” dedi.
"En büyük asker bizim askerimizdir”
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 15 Temmuz akşamı 300 binin üzerinde gazi şehrin evladının Gaziantep meydan ve sokaklarında destan yazdığını kaydetti. Vali Yerlikaya, “Allah’ın izniyle en büyük millet siz, en büyük asker bizim askerimizdir. 15 Temmuz’dan bu akşama kadar tüm gece, sabırla, Allah için iman için bu meydanlarda oldunuz. Tek ses tek nefes oldunuz. Tüm dünyaya bir millet nasıl olur, onu gösterdiniz. Dünya artık bizi daha çok tanıyor. Yeni kapı bize tüm gönül kapılarımızı kardeşlik için açtırdı. Demokrasi meydanında buna şahit oldunuz” diye konuştu.
AK Parti Genel Sekreteri ve AK Parti Gaziantep milletvekili Abdülhamit Gül, Ak partili milletvekilleri adına yaptığı konuşmada, “Gazi şehrin gazi evlatları, günümüz aydınlık olsun. 15 Temmuz akşamı Türkiye’de bin yıldır bu topraklarda yaşayan bu aziz milletin gördüğü en büyük felaketlerden birini yaşadık. Kimimiz Ankara’da, kimimiz Gaziantep’teydik. Ankara’da bulunan bir kardeşiniz olarak, meclise çok yakın bir yerden oturuyorduk, uçaklar aşağıdan uçuyordu ki, anında cumhurbaşkanına ulaştık ve darbeyi haber verdik. Ölmek var dönmek yok diye, cumhurbaşkanımız söyledi. Bu direnişi yaptık, bu parti meselesi olarak değil, tüm partilerin, partili partisiz herkes bir şey için sokağa, meydana çıktı. İstiklal Marşı sanki 15 Temmuz için yazılmıştı, bir kez daha. İstiklal marşımızı korumak için çıktık sokaklara. O millet tankların karşısına geçti, tanka selam durmadı” dedi.
“Bunlar tarikat değil”
Gül, darbe girişiminde bulunanların tarikat olmadığını aksine, terör örgütü olduğunu kaydetti. Gül, “Bu Fetö, bunlar tarikat değil, bunlar Müslüman değil, İslam dininden değil, bunlar terör örgütü. Bunlar İslam düşmanı, Türkiye, istiklal Marşı düşmanı, FETÖ bunlar. Bunlarla mücadele dinimizin de görevi. Bu ülkenin ferdi olarak herkes, bu mücadeleyi sonuna kadar yapacaktır. Cumhurbaşkanı ölecekti, Türkiye işgal edeceklerdi. Hedef buydu. Bunlar İslam’ı, askeri, bu devleti istismar ettiler. Çok büyük mesajlar neticeler çıktı” ifadelerine yer verdi.
“TSK’yı rencide etmeyeceğiz”
Gül, FETÖ’nün lideri ve tüm cuntacıların hesap vereceğini anlatarak, “Ama bu FETÖ ve bu örgütün lideri, tüm cuntacılar yargıya hesap verecek. TSK bizim gözbebeğimiz, Mehmetçiğimiz. Bu yaşanılan hadiselerle TSK’yı kurumsal olarak rencide etmeyeceğiz. Bunlar TSK içine sızmış, paralel terör örgütü. Bunları temizlemek en büyük görevimiz. Biz bir oldukça aramıza tefrika giremeyecek. Bizi bir arada tutan şey, bu ay yıldızlı bayrağımız. Bu vatandan başka bir toprağımız yok. Bu devletten başka, paralel devlet falan yok. Türkiye daha iyi daha güzel günler görecek” ifadelerini kullandı.
“Huzur içerisinde yaşamak istiyoruz”
CHP milletvekilleri adına konuşan CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, “15 Temmuz günü ülkemizi kötü amaçlara alet etmek isteyenlere Gaziantep’ten mesaj verdik. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ dedik. Gözbebeğimiz, can damarımız, Ortadoğu’daki güvencemiz olan ordumuzun üniforma giymiş 3-5 kendini bilmez itibarını bozmak istemiş, Biz huzur içerisinde yaşamak istiyoruz. Üreterek, adaletli paylaşan bir ülkeyi hep beraber oluşturmalıyız. Bu kötü günler geçer. Bir zamanlar bunlara günahsız insanlar diyorduk, günahlarını 15 Temmuz günü vatandaşlara kurşun sıkarken gördük” ifadelerine yer verdi.
"Türk siyasi tarihi kara lekelerle dolu”
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, “Türk siyasi tarihi, kara lekelerle dolu. Yıl 1961 yeter söz milletindir diye çıktı. Rahmetli menderes, 61’de onun boynuna ip asanlar, kara tarih yazdılar. 15 Temmuz’da ‘yeter, sözde karar da, milletindir’ dedik. Darbe tarihi sona ermiştir dedik. Her 10 yıldır, nedir bu çektiğimizi dedik. Tam şahlanacağımız sırada, her seferinde bu geriye dönüşe millet el koydu. Korkaklar zafer anıtı dikemez dedi. Helal olsun size Gaziantep, helal olsun size Türkiye. Bu imanla, bu aşkla bu nene hatunlar bizde olduğu sürece, yüz yıl sonra gelen şerefsizlere, FETÖ’nün askerlerine dur dedik. Bir daha darbeyi aklından geçirme. Yeni Türkiye, yeni Gaziantep mübarek olsun” diye konuştu.
“O teröristler ummadıkları şeye uğradılar”
AK Parti İl başkanı Eyup Özkeçeci ise 15 Temmuz gecesi cuntacıların ummadıkları millet direnci ile karşılaştığını ifade etti. Özkeçeci, “15 Temmuz akşamını hatırlayın, bu meydan en az 5 katı doluydu. Demokrasi için, geleceğimiz için doldurdunuz. Peygamber ocağı, göz bebeğimize sızan, asker kıyafeti giyen o teröristler ummadıkları şeye uğradılar. Başarısız oldular, yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Bunlar, sizleri unuttu. Allah bunları kahretsin, mahvetsin. İman dolu gazi şehri Gazianteplileri unuttular. Ayaklarınızdan öpüyorum, buraya geldiğiniz için” dedi.
“Biz CHP olarak darbelerden çok zarar gördük”
CHP İl Başkanı Hayri Sucu ise CHP’nin darbelerden en çok zarar gören partilerden olduğunu belirterek, “15 Temmuz geceden bu yana demokrasi, adına karşı duran tüm Anteplilere teşekkür ederim. Tüm hemşehrilerimi yürekten kutluyorum. Biz CHP olarak darbelerden çok zarar gördük. Darbe girişimine tepkiyi her zaman destekledik. Gaziantep, Türkiye’ye dünyaya örnek oldu. Fethullah değil de kimse darbeye kalkışamayacak. Bu millet bu sokaklara indikten sonra kimse darbeyi göze alamaz Türkiye’de” ifadelerini kullandı.
“Damarlarımızdaki asil kanı gösterdik”
MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan da, “Az önce birlik ve beraberliğimizi tüm il başkanlarımızla, sivil toplum kuruluşları başkanları paylaştık. 15 temmuz’da damarlarımızdaki asil kanı gösterdik. Bu kültür devam ediyor. Allah yolundayız ne mutlu bize. 22 günde sahip olduğumuzu 22 asra yayacağız. Yarından itibaren büyüyeceğiz, kazanacağız, lider ülke Türkiye olacağız. Ne mutlu Türküm diyene” şeklinde konuştu.
“Türk milleti kendine gelmiştir”
SP İl başkanı Mehmet Karalar ise 15 Temmuz darbe girişiminin Türk milletini kendisine getirdiğini ifade etti. Karalar, “Bu darbe girişiminde önemli şeyler olmuştur. Türk milleti kendine gelmiştir. İnşallah özüne dönecektir. Şerefli ordumuzun içine sızan bir çok cuntacı, hainler temizlenmiştir. Devlet kademelerine sızan hainler temizlenecektir. Bu temizliğin devam edeceğini umut ediyoruz. Dost ve müttefik anlayışımızı yeniden gözden geçirmemiz gerekir. Bu darbenin alt yapısını hazırlayan gerek, ABD, gerekse Nato gerekse İngiltere ile ilişkileri gözden geçirerek, D8 ülkeleri ile ilişkileri sağlamlaştırmalı ve İslam Topluluğu Birliği’ni oluşturarak, ona göre hareket etmeliyiz. Önemli dersler çıkarmalıyız. Yeniden ruh kökümüze dönmeliyiz. Bu meydanları dolduran, Türk halkına teşekkür ediyorum” dedi.
“Darbe mağdurlarının itibarları iade edilmeli”
Hüdapar İl başkanı Mehmet Naki Erad, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından darbecilerin mağdur edildiği insanların itibarlarının iade edilmesini istedi. Erad, “Gaziantep halkı, geçmişte, bizler de meydanlarda sizlere beraber olduk Şehit ve gazi verdik. Darbeciler bertaraf ediliyor. Onlar bertaraf edilirken, mağdurları var malumunuz. Onların itibarlarının iade edilmesini istiyoruz. Cuntacılar unutmasın, bizler her an teyakkuzdayız. Tüm meydanları tıklım tıklım doldurabiliriz” şeklinde konuştu.
“PKK, IŞİD gibi örgütler de temizlensin”
BBP İl başkanı İhsan Kaya, Muhsin Yazıcıoğlu’nu darbecilerin şehit ettiğini belirterek, “Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nu şehit edenleri Allah kahretsin diyorum. 15 Temmuz’dan bu yana Gaziantep’i yalnız bırakmadınız. Darbe girişimine karşı dimdik ayakta kaldınız. Bu PKK, IŞİD, gibi örgütlerini de temizlensin. Cumhurbaşkanımızdan Başbakanımızdan bunların da temizlenmesini istiyoruz. Bu hain çetelerin hesabını da soracağız. Bu örgütlere, ABD uşaklarına, İngiliz torunlarına bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz, vermeyeceğiz” diye konuştu.
Polis ve askerler lehine sloganların atıldığı meydanda, İl Müftüsü Ahmet çelik tarafından şehitler için dua edildi.
Demokrasi Meydanındaki dev ekranlardan Yenikapı mitinginde yapılan konuşmalarda canlı olarak veriliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.