Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep’te Sahil Kenarındaki Tatil Yörelerini Aratmayan Görüntüler

Denizi bulunmayan Gaziantep’te vatandaşlar, iftar vaktinde göl manzarasına karşı mangal yapmanın, iftar öncesi ve sonrasında ise sıcak denizlere sahili bulunan tatil yörelerini aratmayan eğlencenin keyfini sürüyor.Denizi bulunmayan Gaziantep’te...

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2016 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2016 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Denizi bulunmayan Gaziantep’te vatandaşlar, iftar vaktinde göl manzarasına karşı mangal yapmanın, iftar öncesi ve sonrasında ise sıcak denizlere sahili bulunan tatil yörelerini aratmayan eğlencenin keyfini sürüyor.
Denizi bulunmayan Gaziantep’te amca oğlu iki iş adamı yaklaşık 500 bin TL yatırım ile Allaben Göleti’nde eğlence sektöründe yatırım yaptı. Daha önce çevresini piknikçilerin kullandığı Alleben Göleti, getirilen saltanat kayığı, deniz bisikleti ve çarpışan botlarla daha renkli hale geldi. Gölet ve çevresinde ise sıcak denizlere sahili bulunan tatil yörelerini andıran görüntüler oluşuyor.
GÖL MANZARASINA KARŞI MANGAL KEYFİ
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı ve Ramazan ayı nedeniyle bunalan vatandaşlar, Alleben Göleti’ne akın ederek göl manzarasına karşı iftar yapıyor. Yanlarında getirdikleri mangallarda kebap ve çaylarını pişiren vatandaşlar, serin ve göl manzaralı bölgede iftarın keyfini sürüyor. İftar öncesinde ve sonrasında vatandaşlar, çarpışan botlara binerek, suyun tadını çıkarabiliyor. Vatandaşlar, deniz bisikleti ile bir saat boyunca, tekne turu ile de 40 dakika boyunca göletin ve manzaranın keyfini sürüyor.
GÖLETİ İLK KEZ GÖRENLER TEKRAR GELİYOR
Deniz bulunmaması nedeniyle suya hasret olan Gaziantepliler ise ilk kez gördükleri gölete tekrar tekrar gelerek, hasret gideriyor. Gölet çevresine piknik yapmaya geldiğini belirten Necla İnal, ilk kez bir deniz ortamında eğlendiklerini belirtti. İnal, “Biz buraya ailecek piknik yapmaya geldik. Çok güzel bir ortamla karşılaştık. Hem çocuklarımız, hem gençlerimiz, hem ailemizle birlikte eğlenebileceğimiz ortam olduğunu gördük. Mangalımızı yakıyoruz. Pikniğimize yaparken, çocuklarımız tramboline biniyor. Biz de deniz bisikletine bindik. Çarpışan botlara bineceğiz. Kayığı gördük çok güzel. Deniz olan ortama hiç gitmemiştik, çok güzel” dedi. Mangal keyfi öncesi tekne turu yapan Sevinç Bozgeyik ise “Hiç buralara görmemiştik. Suyun etrafında gezinerek, rahat huzur buluyoruz. Deniz bisikletine binmek, güzelmiş. Gemi, en güzel şey bizim için. Çünkü böyle bir şey daha önce görmemiştik. Çocuklarımız, ailemiz çok mutlu oluyorlar. Günlük istiyorlar” ifadelerini kullandı.
SUYA OLAN ÖZLEM GİDERİLİYOR
Çarpışan botun 10 TL, deniz bisikletinin saati 20 TL, 40 dakika süren tekne turu için kişi başı 10 TL ücreti olduğunu belirten işletme ortaklarından İdris Öztürk, “Alleben Göleti’nde vatandaşlarımıza böyle bir hizmet sunmaktan zevk duyuyoruz. Elimizden geldiği kadar en iyisini yapmaya çalıştık. Benzinli çarpışan botlarımız var. Pedallı deniz bisikletlerimiz var. Çocuklar için trambolinimiz var. En önemlisi de saltanat kayığımız var. Yeni hizmet vermeye başlamış olmamıza rağmen ilgi çok güzel. Vatandaşlar memnuniyetini bildiriyor, teşekkür ediyorlar” dedi.
Alleben Göleti’ne yatırım fikrinin bölge halkının suya olan özleminden yola çıkarak ürettiklerini anlatan işletme ortaklarından Tuncay Öztürk, yapılan yatırımla bölge halkının suyla buluşması için kilometrelerce uzunluktaki yolculuklardan kurtardıklarını kaydetti. Yatırım konusunda destek veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkür eden Öztürk, “Gaziantep halkının suya olan özlemini bir nebze de olsa gidereceğimize inanıyoruz. Gaziantep halkı, daha önce Rumkale’ye, yada farklı illere gidiyordu. Şuanda bu özlemini burada giderebilecek. Denizi aratmayan çok güzel bir ortam var. Saltanak kayığı ile yapılan tekne turu yaklaşık 40 dakika sürüyor. Göletin tamamen etrafını gezebiliyor. 1.5 kilometre uzunlukta bu gölet. Daha önce insanlar banklardan suya bakabiliyordu. Şimdi sudan banklara insanlara bakılabiliyor. Daha önce pikniğe gelen insanların çocukları, daha önce korkuyordu. Şimdi trambolin var. Çocuklarını eğlendirebiliyorlar. Deniz bisikletlerimiz var, çarpışan botlarımız var. Bu Gaziantep’te yoktu, biz getirdik. İlgiden memnunuz” ifadelerine yer verdi.
SURİYELİLER DE YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR
Tuncay Öztürk, gölete ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyelililerin de yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti. Öztürk, aileleri ile birlikte göl çevresinde piknik yapan Suriyelilerin, deniz bisikleti, çarpışan bot ve saltanat kayığı ile stres attıklarını kaydetti. Gaziantep halkının da ilgisinden memnun olduğunu vurgulayan Öztürk, “Suriyelilerden daha çok ilgi oluyor. Ama bölge halkı da geliyor. Burada piknik yapıyor, tekneye biniyorlar. Mangalın, manzaranın, suyun ve serinliğin keyfini sürüyorlar” diye konuştu.
Öte yandan araçlarla girilen bölgede piknikçiler hafta sonlarında aşırı kalabalık oluştururken, hafta içerisinde de yer bulmak zor oluyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.