Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep’te Muhammed Ali’nin Eldivenlerini Gören Vatandaşlar Duygulandı

Amerika’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden efsane boksör Muhammed Ali’nin olimpiyatlarda kullandığı eldivenleri gören Gaziantepli vatandaşlar duygulandı.Önceki gün Amerika’da tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini kapatan...

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2016 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2016 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep’te Muhammed Ali’nin Eldivenlerini Gören Vatandaşlar Duygulandı
Amerika’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden efsane boksör Muhammed Ali’nin olimpiyatlarda kullandığı eldivenleri gören Gaziantepli vatandaşlar duygulandı.
Önceki gün Amerika’da tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini kapatan efsane boksör Muhammed Ali’nin olimpiyatlarda kullandığı eldivenler, Gaziantep’te sergilendi. Muhammed Ali’nin eldivenlerini gören vatandaşlar hüzünlendi.
Muhammed Ali’nin ölümünü televizyonlardan duyduğunu söyleyen Mustafa Büker, “Burada da orijinal eldiveni varmış onun için geldik. İnsan tabi hüzünleniyor. Müslüman olması ayrıca bizi daha bir gururlandırıyor ve hüzünlendiriyor. Eldiveni görünce daha bir mutlu olduk” dedi.
Spor dünyası için büyük bir kayıp olduğunu belirten lise öğrencisi Alper Atbinici ise, "Efsanevi bir boksördü gerçekten. Onun üzerine bir boksör tanımak güç. Sanırım 61 maçta 56 galibiyeti var çoğu maçları da nakavt. Dünyanın tanıdığı ender sporculardan birisi diyebilirim kendisi için. Müslümandı kendisi zaten. Irkçılığa karşı çok mücadele verdi. Güzel de bir sözü var, ‘Allah’tan zenginliği istedim bana Müslümanlığı verdi’ diye. Gerçekten harika bir insandı. Allah rahmet eylesin" şeklinde konuştu.
İbrahim Halil Mehtap adlı vatandaş ise, Muhammed Ali’nin dünyaca ünlü bir boksör olduğunu belirterek, “Olimpiyatlardaki maçlarını televizyondan çok izlerdim. Maçı oluğunda gece yarısı kalkar izlerdik. Amerika ile buradaki saat farkından dolayı maçları gece yarısı olurdu. Oturur gece yarısı hayranlıkla izlerdik. Allah rahmet eylesin” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.