Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep’te İki Kardeşin Hayvan Sevgisi

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde 2 kardeş, hastalanan tavuk ve horozu, üzerilerindeki okul kıyafetlerini bile çıkarmadan veterinere yetiştirdi.İslahiye Devrişpaşa Orta okulu 7. sınıf öğrencisi Yusuf ile 3. sınıf öğrencisi kardeşi Hamza...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 09:48
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 09:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep’in İslahiye ilçesinde 2 kardeş, hastalanan tavuk ve horozu, üzerilerindeki okul kıyafetlerini bile çıkarmadan veterinere yetiştirdi.
İslahiye Devrişpaşa Orta okulu 7. sınıf öğrencisi Yusuf ile 3. sınıf öğrencisi kardeşi Hamza Vuranoğlu, okullarından çıkarak gittikleri evlerinde horoz ve tavuğun hasta olduğunu gördü. Okul kıyafetlerini bile çıkarmadan solunum zorluğu çeken horoz ve tavuğu alan kardeşler, yakındaki Yusuf Yıldızgil’e ait veterinere geldi. Zehirli bir madde yediği tahmin edilen horoz ve tavukta, gerekli kontrollerinin ardından solunum yolu enfeksiyonu bulunduğu belirlendi. Tedavinin ardından gerekli müdahalesi yapılan hayvanları getiren kardeşler, reçete edilen ilaçları alarak evlerine geri döndü.
İki kardeş, hastalıkları devam ettiği öğrenilen horoz ve tavuğu düzenli olarak veterinere getirerek, kontrollerini yaptırdı. Hayvanları çok sevdiğini belirten Yusuf Vuranoğlu, 4 horoz ve 9 tavuklarının bulunduğunu söyledi. Yusuf Vuranoğlu, "Hayvanları çok seviyorum. Bu hayvanların hasta olduğunu fark etmiştim. Okuldan çıkar çıkmaz ilk işim, veterinere getirmek oldu. Horoz da tavuğum da sağlığı düzelmeye başladı. Gerekli ilaçları kullanıyor, gerekli kontrollerini de aksatmadan yerine getiriyoruz" dedi.
Çocukların hayvan sevgisiyle mutlu olduğunu belirten Veteriner Hekim Yusuf Yıldızgil hayvanlarda üst solunum yolu enfeksiyonu bulunduğunu ifade etti. Çocukların duyarlılığına teşekkür eden Veteriner Hekim Yıldızgil, çocukların hasta hayvanları yakın sayılmayacak uzaklıktaki mahalleden yaya olarak getirdiğini belirterek, "Bu hayvan sevgisi herkeste olması gerekir. Tavuk ve horozu tedavi için buralara kadar getiren bu çocukları, duyarlılığı nedeniyle kutluyorum. İnşallah bu duyarlıkları ilerki yıllarda da artarak devam eder. İnşallah, hem hayvanı severler hemde insanı severler. Hayvanlara da olan merhametleri kat kat artar" diye konuştu.
Tedavi ve kontrollerin ardından çocuklar hayvanlarını alarak, klinikten ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.