Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep’te Boğularak Yakılan Kadın Cesedi Mezarlık Görevlileri Tarafından Defnedildi

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde kırsal bölgede koyun otlatan çoban tarafından bulunan boğularak yakılmış kadının cesedi, sahiplenen olmadığı için 16 gün sonra mezarlık görevlileri tarafından toprağa verildi.İddiaya göre, Şahinbey...

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde kırsal bölgede koyun otlatan çoban tarafından bulunan boğularak yakılmış kadının cesedi, sahiplenen olmadığı için 16 gün sonra mezarlık görevlileri tarafından toprağa verildi.
İddiaya göre, Şahinbey ilçesi Hisarkaya Mahallenin kırsalındaki dağlık alanda koyun otlatan bir çoban, bir taş yığını görerek, jandarma ekiplerine bildirmişti. Jandarma ekiplerinin incelemesi sonrası bir kadına ait olduğu belirlenen ceset Gaziantep Adli Tıp Kurumuna kaldırmış, burada yapılan otopside kadının önce nefessiz bırakılarak boğulduğu, ardından ise yakıldığı belirlenmişti. Kimliği belirlenemeyen kadının yakınlarına ulaşılamadığı için ceset Gaziantep Yeşilkent Mezarlığı morguna konulmuştu.
MEZARLIK GÖREVLİLERİ TARAFINDAN DEFNEDİLDİ
Cumhuriyet Savcısının talimatı ve prosedür gereği 15 gün boyunca mezarlık morgunda bekletilen kimliği belirsiz kadının cesedi, Suriyelilerin de bulunduğu kimsesizler mezarlığına defnedildi. Yeşilkent Mezarlığında öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazına mezarlık görevlileri katıldı. Cenaze namazının ardından kadının cenazesi imam ve 8 görevli tarafından düzenlenen dualarla Yeşilkent Mezarlığında defnedildi.
’HAVVA İBN-I HAVVA’ TELKİNİYLE DEFİN
Öte yandan, kimliği belirsiz şahıslarca önce boğularak öldürülen, daha sonra da kırsal bir alana götürülerek yakılan kadının kimlik bilgilerine ulaşılamadığı için ismi ve anne ismi öğrenilemedi. Defin sırasında ismi bilinmeyen kadının telkini imam tarafından ’Havva İbn-ı Havva’ şeklinde okundu.
Kimliği belirsiz kadın görevliler tarafından dualarla defnedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.