Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep’te bin 792 kamu çalışanı hakkında işlem yapıldı

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada 15 Temmuz gecesinden itibaren kentte yapılan operasyonlar kapsamında toplam bin 792 kamu çalışanı hakkında işlem yapıldığını söyledi. Vali Yerlikaya gözaltına alınan, aralarında hakim,...

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2016 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2016 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada 15 Temmuz gecesinden itibaren kentte yapılan operasyonlar kapsamında toplam bin 792 kamu çalışanı hakkında işlem yapıldığını söyledi. Vali Yerlikaya gözaltına alınan, aralarında hakim, savcı, askeri personel, kamu görevlisinin de bulunduğu toplam 382 kişiden 198’inin tutuklandığını kaydetti.
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya yaptığı basın açıklamasında, Gaziantep Valiliği, Kaymakamlık, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Halk Sağlığı, Kamu Hastaneler Birliği, İpekyolu Kalkınma Ajansı, Gaziantep Üniversitesi gibi toplam 32 ayrı kurumda görev yapan bin 792 personel hakkında işlem yapıldığını belirtti. Yerlikaya açıklamasında işlem yapılan toplam bin 516 personelin görevden uzaklaştırıldığını, 21 personelin ise görevine son verildiğini kaydetti. Vali Yerlikaya aralarında hakim, savcı, askeri personel, kamu personeli ve sivillerin de yer aldığı toplam 382 kişinin gözaltına alındığın, bunların 198’inin tutuklandığını ifade etti. Gözaltına alınanlardan 98’inin adli kontrol şartıyla salıverildiğini kaydeden Yerlikaya, 42 kişinin serbest bırakıldığını ve 53 kişinin ise işlemi sürdüğünü ifade etti.
FETÖ’ye bağlı okul, yurt dershane, etüt merkezi, üniversitesi, özel hastane, sendika, vakıf ve derneğin kapatıldığını da anlatan Yerlikaya, "Yayınlanan Kanun Hükmündeki kararnameden sonra yayınlanan 5 liste ile beraber, FETÖ’nün okulları, yurtları, dershaneleri, etüd merkezleri, 1 üniversite, 1 özel hastane, 3 sendika, 2 vakıf, 30 derneğin tamamı kapatıldı. Taşınır, taşınmaz malları hazineye, Milil Emlak’a kaydedildi. Bunlardan Zirve Üniversitesi, artık Gaziantep Üniversitesi Beştepe Kampüsü haline geldi. Hazineye kaydedildikten sonra geçici olarak Gaziantep Üniversitesi’ne tahsisi yapıldı. Özel hastane de, devlete, hazineye kaydedildikten 2 gün sonra geçici tahsisi Sağlık Bakanlığımıza yapıldı. Ersin Arslan Eğitim Araştırma Hastanemizn Mücahitler Ek binası olarak hizmet vermeye başladı" dedi.
FETÖ’cü okullara demokrasi şehitlerinin ismi verildi
Yerlikaya, FETÖ’ye bağlı olması nedeniyle kapatılan okullara demokrasi şehitlerinin isimleri verildiğini kaydetti. 15 temmuz gecesi şehit olan özel harekat polislerinden 2’sinin Gaziantepli olduğunu hatırlatan Yerlikaya, "Kapatılan okulların da tamamı ile ilgili çalışmalar Milli Eğitim müdürlüğümüz tarafından yapıldı. 240 şehitten 2 özel harekatçı, bizim şehrimizin evlatlarıydı.Bunlarla ilgili isimlendirme çalışmaları sürüyor. Belediye başkanımızla, vekillerimizle, STK’larımızla istişare ettik. En uygun olanı, şehitlerimizin isimlerini vermekti. Bu konuda fikir birliğine vardık. Devraldığımız okulların tamamına da şehit isimlerini verdik. 2016-2017 eğitim ve öğretim dönemine en iyi şekilde hazırlıyoruz, planlıyoruz. Milletimiz bize verdi, biz de milletimizin hizmetine inşallah eylül ayından itibaren eğitime açacağız" ifadelerini kullandı.
"Kul hakkına girmeden bunları tespit ediyoruz"
Yerlikaya, FETÖ PDY’ye yönelik hiç bir okul, üniversite veya derneğin kalmadığını vurgulayarak, "Gaziantep’te bu terör örgütümüzün, şehrimizde bir tane derneği, bir tane vakfı, bir tane sendikası, bir tane üniversitesi hiç bir şeyi yok. Kul hakkına girmeden ama milletimizin de hakkını da hep göz önünde bulundurarak, hukuk devleti ilkesi çerisinde de taviz vermeden, kamu bürokrasisinde, şehrimizde bulunan kimler varsa, bunları tespit ediyoruz. Kanun hükmünde kararnamenin bize verdiği görevi valilik olarak, kaymakamlarımız ve bakanlıklarımız gereğini yapıyor. Yapacaktır da" şeklinde konuştu.
Olağanüstü hal
Olağanüstü hal ilan edilmesini de değerlendiren Vali Yerlikaya, "Olağanüstü hal ilan edildiği günden bu yana vatandaşları tedirgin edecek bir davranış görebildiniz. Cumhurbaşkanımızdan Başbakanımıza hepimiz, bu olağanüstü hal millet için değil, devlet için. Yani bizler için. Milletimiz bize ’Biz bunların iç yüzünü gördük. Aynı yılan deliğinden iki kere ayağımızı, elimizi ısırttırmak bizim örgümüzde, inancımızda yok. Bunlardan arındırın kendinizi dedi. Bunu yaparken de sinsice değil, açık şeffaf, hakkaniyetli. Kişisel bir takım husumetlerin görülme zamanı gibi algılanacak tarzda değil, gerçek anlamda devlet vakarı ile duruşu ile bizim adımıza, aziz milletimizin adına, mahkemelerde bunlara gereken cezayı verin’ diye bir talimat verdi. Olağanüstü halin anlamı bu. 40 yıldır, altın nesil, alnı secdeye varan, hizmet ehli denilen insanların nasıl bir canavara dönüştüğü, kendi insanımıza, suçsuz günahsız, elinde silah olmayan insana, akşam vakti çıkıp, uçakla, tankla topla tüfekle, nasıl kastettiğini, şehit ettiğini gördük. Sadece onu değil, aslında bu ülkeye nasıl parçalamak, hangi hakla teslim etmeyle ilgili gayret gösterdiklerini gördük. Milletimiz bu adi, kötü oyunu bozdu" ifadelerine yer verdi.
Demokrasi ve Şehitler mitingine 147 bin kişi katıldı
Yerlikaya, Gaziantep’teki Demokrasi ve Şehitler mitingine Emniyet Müdürlüğü tespitlerine göre 147 bin kişinin katıldığını kaydetti. İstanbul ve 80 vilayetteki mitinglerin dünya tarihinde görülmemiş birlik ve beraberlik içerisinde geçtiğini söyleyen Vali Yerlikaya, "Dün Yenikapı’da Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti ile 4 milyona yakın insan bir araya geldi. 80 vilayette de binlerce, yüz binlerce insan bir araya geldi. Belki dünya tarihinde bu şekilde, birlik, beraberlik ve demokrasi şöleni olmamıştır. Yenikapı’da, gönül kapılarımızın da kardeşlik açısından sonuna kadar aralandı. Aynı ilhamı, dün sizlerin şahitliğinde 147 bin hemşehrimizin taçlandırdığı 15 Temmuz demokrasi meydanımızda ki platformda yaşadık. tüm renkleriyle birlikte hemşehrilerimizle kucaklaştık. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi arttırsın, daim etsin" diyerek mitinge katılanlara teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.