Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep’te bayram öncesi baklava mesaisi

Gaziantep’te Ramazan Bayramına sayılı günler kala baklavaya artan talepten dolayı baklava imalat pazarlamacıları yoğun mesai harcıyor.Bayramların vazgeçilmez tatlısı haline gelen baklavaya, özellikle yaklaşan bayram dolayısıyla yoğun talep...

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2016 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2016 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep’te Ramazan Bayramına sayılı günler kala baklavaya artan talepten dolayı baklava imalat pazarlamacıları yoğun mesai harcıyor.
Bayramların vazgeçilmez tatlısı haline gelen baklavaya, özellikle yaklaşan bayram dolayısıyla yoğun talep oluyor. Gaziantep’teki baklava imalatçı ve pazarlamacıları artan talebi karşılamak için yoğun şekilde çalışıyor.
Gelen siparişleri yetiştirmek için son günlerde gece gündüz çalıştıklarına dikkat çeken baklava imalatçısı Şirvan Payaslı, “Ramazan Bayramı öncesi siparişleri yetiştirmek için yoğun bir tempo ile çalışıyoruz. Bayramda misafirlerini ağırlamak isteyenlerin özel tatlı isteklerini karşılamaya gayret ediyoruz. Bu yıl satışlar önceki yıllara rağmen düşük fakat buna rağmen çift vardiya çalışarak baklava siparişlerine yetişmeye çalışıyoruz" dedi.
Baklava yapımının hazırlanmasından çok daha kolay olduğuna dikkat çeken Payaslı, “Hamuru merdaneyle adeta kağıt haline getirdikten sonra, yufkayı tek tek tepsiye yerleştiriyoruz. Üzerine tereyağı dökerek fıstık serptiğimiz yufkalar kat kat eklenerek baklava haline geliyor. Daha sonra yaklaşık 30 dakika odun ateşinde bekleyen baklavanın üzerine şerbeti dökülerek hazır hale geliyor’’ diye konuştu.
37 yıldır bu mesleği yaptığına vurgu yapan baklava imalatçısı Şirvan Payaslı’nın iş yerinde merdanelerle açılan yufkalar, o kadar ince bir ustalıkla hazırlanıyor ki, baklavanın arkasına konulan Türk Bayrağı net bir şekilde görülebiliyor. Baklavanın kilogram fiyatları ise çeşitlerine göre 45 ila 70 lira arasında değişiklik gösteriyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.