Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep’te Aşure Festivali öncesi gala yemeği

Gaziantep’te ‘Dünyaya Barış Barışa Bereket’ sloganıyla gerçekleşecek olan “Aşure Festivali” öncesi gala yemeği düzenlendi.Gaziantep Sanat Merkezi’nde gerçekleşen gala yemeğine, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,...

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2016 22:28
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2016 22:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep’te ‘Dünyaya Barış Barışa Bereket’ sloganıyla gerçekleşecek olan “Aşure Festivali” öncesi gala yemeği düzenlendi.
Gaziantep Sanat Merkezi’nde gerçekleşen gala yemeğine, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ve birçok ülkenin büyükelçisi katıldı.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, barış yemeğinde aşurenin simge olarak seçilmesinin çok anlamlı olduğunu, barış kelimesinin önemli olduğunu fakat bu kelimenin bölgemiz açısından daha anlamlı bir hal aldığını, inşallah yarın yakılacak ateşle bir emek vermiş olacaklarını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, 5 yüz çeşit yemekleriyle iddialı olduklarını vurgulayarak, “5 yüz çeşit yemeğimizle iddialıyız her geçen gün kendimizi geliştiriyoruz. Yıllardır göçü berekete dönüştüren bir barış şehriyiz. Yarın 21 Eylül dünya barış günü bize barış çok yakışıyor” dedi.
“Guinness rekorunu kırmak istiyoruz”
Şahin, Guinness rekorlarını demek istediklerini belirterek, “biz burada hem Guinness rekorlarını deneyelim, çünkü biz iddialı bir şehiriz. Deneriz ve başarırız. Sonucu hep birlikte başaracağız. Gasturder ve üniversitenin çok yüksek desteğini aldık. Aslında aşure bize bir şey söylüyor. Burada çokluk içinde bir birlik oluşturabiliriz. Her şeyi karıştırarak bir lezzet getirebiliyoruz. Bütün dinler, bütün mezhepler bir arada burada bir ahenk oluşturuyor. Çünkü güneş hepimizi ısıtacak kadar sıcak ve güçlüdür. Bizim çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakmamız için bu barış sofralarına ihtiyacımız var” diye konuştu.
Gala yemeği daha sonra Dansart Anadolu Ateşi Ağıt ve Barış Dansı gösterisiyle devam etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.