Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep’te 200 bisiklet ile ‘Sağlık İçin Pedalla’ etkinliği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi sağlıklı yaşama dikkat çekmek ve vatandaşları bisiklet kullanımına teşvik etmek için ’Sağlık için pedalla’ kortej etkinliği düzenledi.Kortej öncesi etkinliğe katılan öğrencilere toplam 200 bisiklet...

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2017 18:54
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2017 18:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep’te 200 bisiklet ile ‘Sağlık İçin Pedalla’ etkinliği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi sağlıklı yaşama dikkat çekmek ve vatandaşları bisiklet kullanımına teşvik etmek için ’Sağlık için pedalla’ kortej etkinliği düzenledi.

Kortej öncesi etkinliğe katılan öğrencilere toplam 200 bisiklet dağıtıldı. 200 bisikletle yapılan etkinlikte öğrenciler bisikletleri ile şehir turu attılar. Kavaklık Parkındaki bisiklet yolunda düzenlenen bisiklet kortejine, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Bisiklet kullanımının sağlıklı yaşama çok olumlu etkileri olduğunu belirterek,“18 yaş altı 700 bin çocuğun olduğu ve yaklaşık 70 bin üniversite öğrencisinin olduğu Gaziantep’teyiz. Buradaki bu genç nüfusu geleceğe hazırlamak için yapacak çok işimiz var. Siz gençleri her yönden iyi bir şekilde dünya ile yarışır hale getirmemiz gerekiyor. Fikri hür irfanı hür nesiller isteriz diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu hedefi devam ettirebilmemiz için sizlerin bu konuda ilmi yönden çok iyi beslenmeniz gerekiyor. Sizleri geleceğe hazırlama konusunda bir hedefimiz var. Bunu yaparken de sizleri bedenen de geleceğe hazırlamamız olmamız gerekiyor. Bunu yapmanın en önemli yolu ise fırsatlar vermek. Şehir merkezinden Üniversite hattında özellikle bisiklet yoluna geldiğimizde bir trafik mühendisliği mantığıyla bisiklet yolunu arttıracak çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlayalım talimatını verdik. Yeni açılacak bütün yollara bisiklet yolu açmamız Türkiye’de bir ilk 54 kilometre olacak bisiklet yolunun yüzde 50’sini bir yıl içinde tamamladık. Avrupa‘daki en önemli ulaşım araçlarından birisi bisiklet olmuş durumda. İnsanlar o kadar yoğun bisiklet kullanıyor ki artık bunun terminalini yapma durumuna gelmişler. Bisikletin bütün tıp dünyası artık ne kadar sağlıklı olduğunu vücudun pedalla sağlığı birleştiren çok önemli bir çalışma olduğunu bize söylüyor“ diye konuştu.

Fatma Şahin’in konuşmasının ardından öğrenciler Kavaklık Parkındaki bisiklet yolunda bisiklet sürerek etkinliği tamamladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.