Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantepli KOBİ’ler enerji verimliğini konuştu

Gaziantep’te faaliyet gösteren KOBİ’ler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Avrupa Birliği(AB) ve Dünya Bankası tarafından ortaklaşa hayata geçirilen ’Enerji Verimliliği İçin Danışmanlık Hizmetleri Projesi’ kapsamında Gaziantep...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2016 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2016 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep’te faaliyet gösteren KOBİ’ler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Avrupa Birliği(AB) ve Dünya Bankası tarafından ortaklaşa hayata geçirilen ’Enerji Verimliliği İçin Danışmanlık Hizmetleri Projesi’ kapsamında Gaziantep Sanayi Odası’nda düzenlenen enerji verimliliği bilgilendirme seminerinde bir araya geldi.
Seminer kapsamında teknik yardım ve danışmanlık çalışmalarını yürüten MWH liderliğindeki ortaklık yapısı içerisinde görev alan uzmanlardan İrem Parmaksızoğlu, Mustafa Salman ve Emre Oğuzöncül tarafından katılımcılara AB’de ve Türkiye’de enerji verimliliği politikaları, enerji verimliliği fırsatlarının belirlenmesi ve faydalanma yöntemleri, enerji etütleri ve bunların başarılı yatırımlara nasıl dönüştürüleceği, enerji verimliliği yatırımlarının finansmanı ve ESCO konsepti hakkında bilgi verildi.
Daha önce Ankara, Eskişehir, Adana, İzmir, İstanbul, Kocaeli ve Konya’da aynı kapsamda KOBİ’lerle buluşan uzmanlar, bu sefer de Gaziantep’te katılımcıları bilgilendirdi. Gaziantep Sanayi Odası’nda düzenlen seminere tekstil, makine, kimya, metal, elektrik, enerji, inşaat, otomotiv, gıda, mühendislik ve danışmanlık sektörlerinden firma temsilcileri katıldı.
Proje kapsamında yapılan bilgilendirme seminerleri ile enerji verimliliği bilgilendirme faaliyetlerinin artırılması, teşvik programlarına yönelik yasal düzenlemelerin gerçekleştirilmesi, enerji verimliliği finansman mekanizmalarının iyileştirilmesi ve bu alandaki tüm paydaşların kurumsal kapasitelerinin artırılmasına duyulan ihtiyaçların karşılanması hedefleniyor.
Diğer yandan KOBİ’lerin, örnek teknolojik gelişmeler ışığında enerji verimliliğine yönelik ekipman ve uygulamaları tanımaları, gerçekleştirilecek ücretsiz enerji etüdü ile enerji verimliliği sağlayacak projelerin nasıl başarılı yatırımlara dönüştürülebileceği hakkında bilgi sahibi olmaları amaçlanıyor. Enerji verimliliği etüdü gerçekleştirilen firmaların Dünya Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası gibi bankalar aracılığıyla uygun koşullarda kredi imkanlarıyla yatırım finansmanına kolaylıkla erişebilmeleri sağlanarak işletmelerinde enerji verimliliği uygulamalarını yaygınlaştırmalarına da destek olunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.