Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantepli Bakırcılara Bakanlar Kurulu Bereketi

Gaziantepli bakırcılar Bakanlar Kurulunun Şanlıurfa’da yapılacak olması nedeniyle artan siparişleri yetiştirmekte zorlanıyor.Başbakanın Bakanlar Kurulu toplantısının Şanlıurfa’da yapılacağını söylemesi üzerine, bakanlara verilmek...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 09:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantepli bakırcılar Bakanlar Kurulunun Şanlıurfa’da yapılacak olması nedeniyle artan siparişleri yetiştirmekte zorlanıyor.
Başbakanın Bakanlar Kurulu toplantısının Şanlıurfa’da yapılacağını söylemesi üzerine, bakanlara verilmek üzere, sipariş verilen hediyelik bakır eşyaların sayısı yüzde yüz arttı. Durum böyle olunca Gaziantepli bakır ustaları siparişleri yetiştirmek için ummalı bir çalışma yürütüyor.
Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odası Başkanı Celal Açık, siparişleri yetiştirmekte zorlandıklarını söyledi. Bu tür toplantıların bölge ekonomisini canlandırdığını belirten Açık, “Türkiye’de nerede bir etkinlik olursa biz buradan mal ulaştıramıyoruz. Bakın şimdi Şanlıurfa’da bakanlar kurulu toplantısının yapılması doğu için harika bir şeydir. Bakın Şanlıurfa’ya gelmesi Gaziantep’i canlandırıyor, bölgeyi canlandırıyor. Yani burada bu etkinliklerin çoğalması lazımdır. Bakanlar kurulunun bir toplantısı bile biz bakırdan hediyeleri ulaştıramıyoruz. Onun için bu tür etkinlikleri çoğaltmamız lazımdır. Gaziantep’ten siparişler Şanlıurfa’ya gitmeye başladı. Güneydoğuda turlar çoğaldığı zaman bizler etkileniyoruz. Bu tür organizasyonlar her yerde olsun bu insanlara güven verir. Bugün hükumetimiz bürokrasimiz burada el ele vermişler burayı canlandırmaya kalkıyorlar. Bu çok olumlu bir şeydir, bu esnafı canlandırır. Bunlar yayılarak yapılmaya devam edilsin” dedi.
“GAZİANTEP’TE DE YAPILSIN BU TOPLANTILAR”
Bu tür toplantıların Gaziantep’te de yapılmasını isteyen Açık, “Gaziantep Güneydoğunun damarıdır. Biz Gaziantepli bakırcılar olarak Türkiye’nin her yerinde bakırcılar çarşımız var. Burada yapılacak etkinlik zaten tüm bölgeye yansıyor. Antalya’daki G8 zirvesi yapıldı bu bize çok olumlu yansıdı. Onun için bu tür toplantıların yapılması bizi olumlu yönde etkiliyor” diye konuştu. Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e hediye edilmek üzere sipariş verilmiş Osmanlı bakır işlemeyi yetiştirmek için hummalı bir çalışma yapan Suriyeli bakırcı Beşşar Hanke ise “Bu sipariş bana Erzincan’dan geldi. Şanlıurfa’daki Bakanlar Toplantısı’na katılacak bakanlara hediye edilecek. 3 gündür titizlikle uğraşıyorum. Son şeklini verdikten sonra, siparişi teslim edeceğim” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.