Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep’in tanıtımı için anlamlı fedakarlık

Gaziantep’te yaşayan mimar Serkan Arıcı, kentin tanıtımı için kendi bütçesiyle 3 dilde, 3 bin adet cep kitapçığı bastırdı.Gaziantep’te yaşayan Mimar Serkan Arıcı, kentin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla örnek bir çalışmaya...

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2016 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2016 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep’te yaşayan mimar Serkan Arıcı, kentin tanıtımı için kendi bütçesiyle 3 dilde, 3 bin adet cep kitapçığı bastırdı.
Gaziantep’te yaşayan Mimar Serkan Arıcı, kentin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla örnek bir çalışmaya imza attı. Mersin’de doğup büyüyen ve 3 yıldan beri Gaziantep’te ikamet eden Serkan Arıcı, Gaziantep’in tarihi ve doğal güzelliklerini yansıtan “Gaziantep’te yapman gereken 27 şey” adında kitapçık bastırdı. Gaziantep’in yöresel lezzetlerinin yanı sıra gezilecek ve görülecek yerlerinin de yer aldığı kitapçığın Türkçe, İngilizce ve Almanca olarak yayımlandığı belirtildi. Arıcı, kendi bütçesiyle 3 bin adet cep kitapçığı bastırdığını belirterek, hedefinin “Gaziantep’te yapman gereken 101” şey kitapçığı yaptırmak olduğunu söyledi.
“Bu kenti sahiplenmem gerekiyor”
Serkan Arıcı, daha önce Mersin’de yaşadığını ve eş durumundan dolayı 3 sene önce Gaziantep’e yerleştiğini belirterek, “Bütün insanların yaşadıkları kentlere sahip çıkması gerekiyor. İnsanlar farklı bir kentten gelmiş olabilirler ama yaşamlarını sürdürdükleri ve ekmek yedikleri kentler artık onların kendi memleketleridir. Daha önce Mersin’de yaşıyordum ve bu kent adına da bir takım gönüllü çalışmalar yapmıştım. Gaziantep’te yaşıyorum ve bu kenti sahiplenmem gerekiyor. Turizm gönüllüsü olarak Gaziantep turizmine katkıda bulunmak amacıyla çalışma yapmaya karar verdim. Turizm sektöründe ülkeler değil artık bölgeler yarışmaya başladı. Kentler birbiriyle rekabet etmeye başladı ve tanıtım ilk planda yer alıyor. Gaziantep’in üstün kültürel ve tarihi mirasını diğer kentlerden ve ülkelerden farklı bir şekilde tanıtmasını düşündüm” dedi.
“Gaziantep’te yapman gereken 27 şey”
Gaziantep’te yapman gereken 27 şey çalışmasının ‘Anadolu’da yapılması gereken 101 şey’ çalışmasına ek olarak yapılan ilk çalışma olduğunu belirten Arıcı, “Gaziantep’in binlerce, on binlerce özelliği var ama Gaziantep’in plakasından da yola çıkarak tamamen gönüllü bir çalışmayla kent merkezinde yapılması gereken 27 şeyi hayata geçirdim. Gaziantep yakın tarihiyle Türkiye’nin en gözde kentlerinden bir tanesidir. Yabancılar Gaziantep’ten bahsederken Türkiye’nin parlayan yıldızı diyorlar. Kentin eşsiz tarihi ve kültürel dokusunu da ele almaya çalıştık. Gaziantep’te yerel yönetimler ve STK’lar kentin tanıtımı için diğer kentlere örnek olacak şekilde çok önemli çalışmalar yapıyor. Bende Gaziantep turizmine katkıda bulunmak için herhangi bir katkı almadan kendi bütçemle bastırarak dağıtmaya çalıştım. Çok olumlu tepkiler alıyorum. Bugünlerde Gaziantep’e yapılması gereken en önemli çalışma ümit vermek adına olmalıdır. Gaziantep’in ümidine bir taş da ben koymak istedim. İkinci projem olan ‘Gaziantep’te yapman gereken 101 şey’ projesine destek olursa diğer kurumlarla seve seve çalışma arzusu içerisindeyim” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.