Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep’in su sorununu çözecek projede çalışmalar son sürat

Gaziantep’in içme suyu ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılaması düşünülen “Düzbağ İçmesuyu İsale Hattı” projesinde çalışmaların yüzde 25’lik kısmı tamamlandı.GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, temelini Başbakan...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2017 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2017 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep’in su sorununu çözecek projede çalışmalar son sürat

Gaziantep’in içme suyu ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılaması düşünülen “Düzbağ İçmesuyu İsale Hattı” projesinde çalışmaların yüzde 25’lik kısmı tamamlandı.

GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, temelini Başbakan Binali Yıldırım’ın attığı Düzbağ Projesinde çalışmaların son sürat devam ettiğini söyledi. Temel atma töreninin ardından bugüne geçen yaklaşık 6 aylık süreçte süren çalışmalarda isale hattında 34 bin 64 metre boru döşemesinin gerçekleştiğini vurgulayan Sönmezler, bu rakamın ise toplam isale hattının yüzde 25’ne karşılık geldiğini kaydetti.

Sönmezler, aynı zamanda Gaziantep’e enerjiden bağımsız su transferini sağlamaya yönelik büyük öneme sahip 3 bin 600 metre uzunluğundaki Düzbağ Tünelinde ise 1000 metre yani yüzde 30 ilerlemenin sağlandığını belirtti. Dev projenin 2019 yılında tamamlanması ile Gaziantepliler’in kaynak suyu kalitesindeki suya kavuşabileceğini ifade eden Sönmezler, bu çalışmayı GASKİ, DSİ, ve yüklenici konumunda bulunan Kalyon Grup ile birlikte yürüttüklerine dikkat çekti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.