Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep Üniversitesi’nde Renkli Nevruz Halayı

Gaziantep Üniversitesi’nde yapılan Nevruz kutlamalarında farklı ülkelerden öğrencilerin ve rektörün de katıldığı halay renkli görüntüler oluşturdu.Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Üniversitesi’nin iş birliğinde düzenlenen Nevruz kutlamaları...

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep Üniversitesi’nde Renkli Nevruz Halayı
Gaziantep Üniversitesi’nde yapılan Nevruz kutlamalarında farklı ülkelerden öğrencilerin ve rektörün de katıldığı halay renkli görüntüler oluşturdu.
Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Üniversitesi’nin iş birliğinde düzenlenen Nevruz kutlamaları yoğun ilgi gördü. Üniversitede bulunan Atatürk Kültür Merkezi (AKM) bahçesinde gerçekleşen kutlamalara Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun, Gaziantep Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, protokol ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Nevruz ateşini protokol üyeleri yaktı. Ardından folklor ekibi halk oyunları oynadı. Demir dövüldü, katılımcılar toplu olarak halay çekti. Halaya Gaziantep Üniversitesi’nde okuyan yabancı öğrenciler damga vurdu. Afrika’dan Asya’ya, Avrupa’dan Amerika’ya her milletten öğrenci halaya eşlik ederken renkli görüntüler oluştu. Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun’un da katıldığı kutlamalarda kardeşlik mesajı verildi.
Nevruz bayramını kutlayan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, "Sevgi mi, yoksa nefret mi, şiddet mi, şefkat mi, bayram mı, yoksa cenaze törenleri mi, insanlık mı yoksa insanlığı katletmek mi, bütün bunlar arasında elbette birinci söylediklerimiz. Elbette bu kötü dönem içerisinde inadına bayram yapacağız. Bütün bayramlarımızı yapacağız. Bugün nevroz hangi dilde söylerseniz söyleyin, Türklerin, Farisilerin, Kürtlerin ortak olarak kullandığı bir değerdir. Yeniden bir dirilişin simgesi olan nevroz bayramı bu halkların kardeşliğini tesis eden önemli etkenlerden bir tanesidir. Terör olaylarını şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Biz inadına bu ülkede insanca dostça yaşamak istiyoruz" dedi.
Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ ise “İnsanlığın tabiatın güçleri karşısında zayıf kaldığı günlerden başlayarak günümüze kadar bir kültür varlığı olarak gelen nevroz bayramını kutlamak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu günlerde ülkemiz terörle sınanıyor. Çok üzücü olaylarla karşı karşıya kalıyoruz. Ancak nevroz bayramı, teröre karşı, ölüme karşı, dirlik, düzenlik, barış ve kardeşliği öte yandan ölüme karşı hayatı destekleyen, vesile olan bir güzel gün olarak önümüze çıktı” diye konuştu.
Nevruz ateşinin de yakıldığı kutlamalar, coşkulu bir şekilde sürdü. Program yemek ikramının ardından sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.