Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep Üniversitesi rektörlük seçimi sonuçları

Gaziantep Üniversitesinde 10 adayın yarıştığı rektör adaylarını belirleme seçimi sonuçlandı. GAÜN rektörlük seçimlerinde 126 oy alan Prof Dr. Ali Gür sandıktan birinci aday olarak çıktı.GAÜN rektörlük seçimleri Mevara Kongre ve Sanat...

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2016 18:28
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2016 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep Üniversitesinde 10 adayın yarıştığı rektör adaylarını belirleme seçimi sonuçlandı. GAÜN rektörlük seçimlerinde 126 oy alan Prof Dr. Ali Gür sandıktan birinci aday olarak çıktı.
GAÜN rektörlük seçimleri Mevara Kongre ve Sanat Merkezinde yapıldı. GAÜN’ün yeni rektörünün belirlenmesi için yapılan seçimlerde Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) gönderilecek 6 isim netlik kazandı. 680 oydan 662’si kullanıldı. 4 geçersiz, 598 geçerli oy çıktı.
Kullanılan oyların 126’sını Prof. Dr. Ali Gür alarak birinci olurken, Prof. Dr. Cahit Bağcı 112, Prof. Dr. Mehmet Koruk 103, Prof. Dr. Teyfik Gülsoy 94, Prof. Dr. Metin Bayram 75, Prof. Dr İbrahim Güzelbey 50, Prof. Dr Mehmet Tarakçıoğlu 44, Prof. Dr. Recep Yumrutaş 40, Prof. Dr. Mustafa Namıduru 8, Prof. Dr. Orhan Göztaşı 6 oy aldı.
En çok oyu alan Ali Gür’den paralel ile mücadele vurgusu
Çok güzel bir yarış olduğunu vurgulayan Ali Gür, “Diğer aday arkadaşlar çok güzel bir yarış götürdüler. Burada ben herkesin rektörüyüm. Vatanına ihanet etmeyen bilim insanlarının idari kadronun, öğrencilerimin oy versin vermesin hepsinin rektörüyüm. Onlara en iyi hizmet sunacağım. Şu kumpaslar içerisinde paralel yapı her türlü çirkefliği yaptı. Ama kader ilahi üzerinde hiçbir güç olamaz. Allah taktir edince hiç kimse engel olamıyor” diye konuştu.
Mevcut rektör ve öğretim üyeleri Ali Gür’ü tebrik etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.