Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep turizminde umut erken gelen bahar oldu

Son dönemlerde yaşanan terör saldırıları nedeniyle zor günler yaşayan Gaziantep turizminde umut, erken gelen bahar mevsimi oldu. Sıcak geçen hafta sonunda Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi ziyaretçi akınına uğradı.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2017 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2017 10:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Son dönemlerde yaşanan terör saldırıları nedeniyle zor günler yaşayan Gaziantep turizminde umut, erken gelen bahar mevsimi oldu. Sıcak geçen hafta sonunda Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi ziyaretçi akınına uğradı.

Son yıllarda DEAŞ terör örgütünün art arda düzenlendiği terör saldırıları nedeniyle turizm açısından zor günler geçiren Gaziantep’te erken gelen bahar mevsimi umut oldu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de şimdi Gaziantep’e gelme zamanı sloganıyla başlattığı kampanya ile bölgeye gelen turist kafilelerinde artış başlarken, ısınan havalarla birlikte Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi ziyaretçilerin yoğun ilgisini görüyor.

Havaların ısınması ile birlikte hafta sonunu da fırsat bilen vatandaşlar, Gaziantep Hayvanat Bahçesine akın etti.

Milyonlarca kişi ziyaret etti

Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın üçüncü, dünyanın da dördüncü hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat bahçesini, yapıldığı 2001 tarihinden günümüze milyonlarca kişi ziyaret etti. Yurt içi ve yurt dışından da ziyaretçileri ağırlayan hayvanat bahçesine en fazla ilgi gösteren ise çocuklar oluyor.

“Hedef 3,5 milyon ziyaretçi”

Hayvanat Bahçesini 2016 yılında 3 milyon 125 bin kişinin ziyaret ettiği, bu yıl ise hedefin 3.5 milyon kişi olduğu belirtildi. Hedefe ulaşmak için gerekli hazırlıkların tamamlandığını belirten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Müdürü Celal Özsöyler, "Hayvanat bahçemizde safari parklar bunun yanında doğa müzesi yakın zamanda açacağız. Akvaryum birimleri primatların bulunduğu kuş kafeslerin olduğu aynı zamanda büyük göletlerin olduğu bin dönümlük bir arazinin üzerine kurulmuş bir hayvanat bahçesidir.Hayvanat Bahçemizde 2016 yılında yaklaşık olarak 3 milyon 125 bin kişi ziyaret etti. Bu yıl ise yaklaşık 3.5 milyon kişi hedeflemekteyiz. Geçen seneye göre değerlendirecek olursak hayvanat bahçemizi 2016 yılında bu yıl ve ilk 3 ay arasında fark ise 470 bin kişi ziyaret etmiş bulunmakta bu da tabi sevindirici bir durumdur. Aynı zamanda Türkiye’nin her tarafından Gaziantep hayvanat bahçemize ziyaretçilerimiz gelmektedir. Türkiye’de yaklaşık 15 yer arasında görülmesi gereken yer arasına gelmiş bulunmaktadır. Bu da aynı zamanda Gaziantep’inde ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır” dedi.

Havaların sıcak olmasını fırsat bilen vatandaşlar hayvanat bahçesini gezmeye geldiklerini dile getirerek, ”Fırsat bildik tabi eş dost toplandık geldik. Gene olduğu gibi çok güzel ve kalabalık herkes bir arada geziyor. Çok güzel her gün gelişmesinden belli milyonlarca turist ağırladığını görüyoruz. Gaziantep için güzel bir gezi ve gurur kaynağımız civarı illerden gelen kısacası çok memnunuz. Baharın gelmesiyle çocuklarla beraber hafta sonunun tadını çıkarıyoruz. Hayvanat bahçesine geçen sene yaz mevsiminden bugüne gelmiyorduk. Havalar ısınınca çocuklarla beraber gezmek için geldik” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.