Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep İl Müftüsü Çelik: “Kan Vermek Orucu Bozmaz”

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, kan vermenin orucu bozmadığını, ancak zafiyet oluşturabileceği için akşam iftardan sonra verilmesinin daha iyi olacağını söyledi.Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, zor koşullara rağmen orucunu tutan...

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2016 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2016 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, kan vermenin orucu bozmadığını, ancak zafiyet oluşturabileceği için akşam iftardan sonra verilmesinin daha iyi olacağını söyledi.
Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, zor koşullara rağmen orucunu tutan insanlara imrendiğini belirterek, "Yaz mevsimindeyiz. Tabii oruçluyken sıcağın altında çalışanlar oluyor. Herkes dairede, serin yerde oruç tutmuyor. Allah sabırlar versin ama zor koşullarda çalışarak oruç tutan kardeşlerimizi görüyoruz. Ben imreniyorum, gıpta ediyorum. Rabbim sevaplarını zaten rahmeti adetince verecek" dedi.
Eskiden beri oruç tutanların banyo ve duş almaktan sakındığını hatırlatan Müftü Çelik, aşırı sıcaklarda, zor koşullarda oruç tutanların bedene su girmemesine dikkat ederek banyo ve duş alabileceğini söyledi.
“KAN VERMEK ORUCU BOZMAZ”
Ramazan ayı ile birlikte vatandaşların kendilerine “Kan vermek orucu bozar mı?” sorusunu sorduğunu belirten Çelik, kan vermenin orucu bozmayacağını kaydetti. Müftü Çelik, ancak insanlarda zafiyet oluşturabileceği için mümkünse akşam iftardan sonra verilmesinin daha iyi olacağını belirtti. Bazı camilerin önünde iftardan sonra kan bağış stantları olduğunu hatırlatan Çelik, “Oralarda kan vermek isteyen kardeşlerimizin bu hayırlarını kabul ediyorlar” dedi.
Kan vermenin önemini vurgulayan Çelik, “Hepimiz hastalıkla, kazayla Allah korusun karşı karşıyayız. Hiçbirimizin garantisi yok. Bugün kan veren adam yarın kan alabilir, bunlar mümkündür. Allah korusun böyle durumlardan. Onun için büyük bir hayırdır. Bedenen sağlık açısından kan verilmesini tavsiye ediyoruz. Ancak Ramazan nedeniyle çok aciliyeti yoksa akşam vermelerini tavsiye ederiz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.