Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ndeki lamaların sürpriz doğum sevinci

Genelde Nisan-Ağustos aylarında doğum yapan lamalar, Gaziantep’te Kasım ayının sonlarında adeta doğum sırasına girdi. Bir hafta içerisinde 2 yavru dünyaya gelirken, bir hafta içerisinde bir doğum daha bekleniyor.Genel yaz mevsiminde çiftleşen...

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2016 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2016 10:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Genelde Nisan-Ağustos aylarında doğum yapan lamalar, Gaziantep’te Kasım ayının sonlarında adeta doğum sırasına girdi. Bir hafta içerisinde 2 yavru dünyaya gelirken, bir hafta içerisinde bir doğum daha bekleniyor.
Genel yaz mevsiminde çiftleşen lamalar, 11 aylık gebelik sürecinin ardından yine yaz aylarında yavrularını dünyaya getirmeleri ile biliniyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hayvanat Bahçesinde bulunan lamalar, beklenen Nisan-Ağustos ayları yerine daha soğuk olan Kasım ayında doğum için adeta sıraya girdi. Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ndeki 2 lama, bir hafta arayla doğurdu. Bir başka lamanın ise 1-2 hafta içerisinde doğurması bekleniyor. Yaklaşık 3 gün önce doğan yavruların dişi olduğu öğrenildi. Annesi ile birlikte hayvanat bahçesindeki bakıcıların da üzerine titrediği yavrular, şimdiden hayvanat bahçesinin maskotu oldu.
Lamaların Kasım ayında doğum yapması karşısında hem şaşırdıklarını hem de sevindiklerini belirten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, "Genelde hayvanat bahçesinde hayvanlar Nisan-Ağustos aylarında doğum yapar. Lamalar ise en geç Eylül ayında doğurur. Bizim buradaki lamalar ise Kasım ayının ortasından sonra doğuma başladı. 3 gün önce bir erkek, bugün ise dişimiz doğdu. Bir hafta-15 güne kadar bir yavru daha bekliyoruz" diye konuştu.
Henüz isim verilmeyen yavrular ise anneleri ile birlikte hayvanat bahçesinde kendileri için özel olarak hazırlanan bahçede yürümeye ve koşmaya başladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.