Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep Dernekleri Federasyonu, terör saldırısını kınadı

Gaziantep Dernekleri Federasyonu, Gaziantep’te bir düğünde gerçekleşen canlı bomba saldırısını kınadı.Gaziantep dışında yaşayan 100 binden fazla Gaziantepliyi temsil eden Gaziantep Federasyonu, canlı bomba saldırısı ile ilgili yazılı...

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2016 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2016 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep Dernekleri Federasyonu, Gaziantep’te bir düğünde gerçekleşen canlı bomba saldırısını kınadı.
Gaziantep dışında yaşayan 100 binden fazla Gaziantepliyi temsil eden Gaziantep Federasyonu, canlı bomba saldırısı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Federasyona bağlı 38 dernek adına ortak açıklama yapan Federasyon Başkanı Necati Göksu, Gaziantep’te bir düğünü hedef alarak düzenlenen terör saldırısında ölen vatandaşlara Allah’tan rahmet yaralılara ise acil şifalar dilediklerini belirtti.
Saldırının yapılış şekli ve Gaziantep’in seçilmesinin asla rastlantı olmadığını vurgulayan Başkan Göksu, "İnsanlık tarihinde eşi benzeri az rastlanan bir vahşet ve ihanete şahit oluyoruz. Gaziantep Kürdüyle, Arabıyla, Türküyle kardeşçe ve birlik berberlik içinde yaşayan ve aynı zamanda da üreten ve gelişmiş bir şehirdir. İstiyorlar ki korkalım, birbirimize düşüp provokasyonlara gelelim. Birlik ve beraberliğimizi bölmeyi ve topluma korku salmayı hedefleyen bu alçak saldırı bizleri daha fazla birbirimize kenetlemiştir. Masum insanların kanını dökerek varlığını devam ettirmeye çalışan hain terör odakları bilmeli ki yüzyıllardır barışın, kardeşliğin, hoşgörünün simgesi olan Gaziantep’te hedefinize ulaşamayacaksınız. Şunu herkes bilsin ki FETÖ’cü hainlerin darbe teşebbüsleri, PKK’nın kardeşi kardeşe kırdırma çabaları ve DAEŞ terörünün mezhep çatışması oyunları bu milleti birbirine düşürmeye vakıf olmayacaktır. Gazi ünvanını bu yüce vatana gönülden bağlılığı sonucu canıyla kanıyla almış bir şehirdir. Nasıl Kurtuluş Savaşında yedi düvele karşı mücadele ettiysek şimdi de tüm hainlere karşı gelmesini biliriz. Dış destekli bu hain maşalar bilmelidir ki. Bataklığa çevirmeye çalıştığınız güzel ülkemizde inşallah bataklıkta boğulan siz hainler olacaksınız" dedi.
Federasyon ve bağlı 38 dernek olarak terörün her türlüsünü lanetlediklerini ifade eden Necati Göksu, "Hiçbir kalleş saldırı, hiçbir hain pusu milletimizi beraber yaşama kararlığından, bölünmez bütünlüğünden döndüremeyecektir. Gazi şehrimize büyük geçmiş olsun. Allah bir daha böyle acıları yaşatmasın" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.