Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin: "NATO ve Amerika’nın 3 ayda yapamazsınız dediği pisti 3 günde yaptık"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, NATO ve Amerika’nın 3 ayda yapamazsınız dediği pisti 3 günde yaptıklarını söyledi.Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, katıldığı özel bir televizyon programında...

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2016 18:15
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2016 18:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, NATO ve Amerika’nın 3 ayda yapamazsınız dediği pisti 3 günde yaptıklarını söyledi.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, katıldığı özel bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Şahin, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Murat Soysal’ın hain olabileceğini hiç düşünmediğini belirterek, "Bizim komutan yamukluk etmezdi diye düşünüyordum. Yıllardır sınırımızı 5’inci Zırhlı Tugay koruyordu. İnanılır gibi değil, bundan önceki koruyan komutan da şu an içeridedir. Hatta eğer bu darbe gerçekleşmiş olsaydı benim yerime belediye başkanı olarak atanmış, planlamaya baktığımız zaman Lüleburgaz’a gitmişti. Bir yıl bizde çalışmıştı. Bizim sınırımızı koruyan DAEŞ’e karşı, PKK ile mücadele eden yapının haline bakın. Bunu hazmetmek, kabul etmek, bu hainliğin boyutunun bu olduğunu kabul etmek mümkün değildir" dedi.
"3 ayda yapamazsınız denilen pisti 3 günde yaptık"
NATO’nun 3 ayda yapamayacağı söylenen pisti 3 günde yaptıklarını vurgulayan Şahin, "Ben arkadaşlara bizim komutan sağlam, dün daha beş saat çalıştık. Ne istedilerse yaptık. 5. Zırhlı bize dedi ki, NATO’dan bir makine gelecek füzesavar, çok acil pist lazım. Şehirdeki bütün iş makinalarını seferber ettik. NATO ve Amerikalılar bu işi üç ayda yapamazsınız dedi. Bu mesele güvenlik meselesi, her şeyden çok önemli, biz bütün yollardaki makinalarımızı durdurduk, üç günde teslim ettik. Bir gün önce beş saat çalıştık. Bir gün önce bizimle çalıştıktan sonra adam Hatay’a gidiyor. Hatay’daki komutan ile planlamasını yapıyor. Kahramanmaraş kendisine bağlı oradaki komutanı İstanbul’a görevlendiriyor. Vali Bey sürekli komutanı yanına çağırıyor. Kendisi ’Sınırdayız’ diyor. ’Sınırdayız’ deyip gelmiyor, ’Gideceğim’ diyor. Masaya emir komutadan gelen talebe bakacağım. Zaten talep belli, orada sıkıyönetim komutanı olarak gözüküyor. Kendine göre de çok akıllı, ’Geleceğim geleceğim’ diyerek zaman kazanıyor. Bu tarafı da idare ettiğini zannediyor. Kendi çok akıllı, arkadaşlar bize ’Başkanım bunun konuşmaları farklı’ deyince, o zaman Vali Bey ile birlikte hemen elimizde ne varsa bütün belediye araçlarını yarım saat içerisinde Tugay’ın önüne yığdık. Personelimizi oraya yönlendirdik. Sosyal medya ve mesajlarla halkımızı da hem Demokrasi Meydanı’na hem de Tugay’ın önüne yönlendirdik. Zaten orada kafayı yediler. Bu kadar kısa sürede nasıl bu organizasyon yapıldı diyerek. Bu arada sürekli beni aramaya başladı. Bana ulaşamayınca eşimi aramış. Eşim beni aradı, ’Bakma’ dedim. O hain yalan konuşuyor. ’Ben sizin yanınızdayım, buna ne gerek var, biz zaten sizinle kardeşiz’ dedi. Buradaki duruşunu ve yamukluğunu gördüğüm için telefonlarına da bakmadım. Ne zaman ki darbenin olmayacağını, bunun terse döndüğünü anlayınca 2-3 gibi Vali Bey’i arıyor. ’Valim ben emrinizdeyim’ diye. Birbirimizi çok kırdık, ayrıştık, kutuplaştık, çok küçük şeyler için masaya gelmedik, masadan gittik. Halbuki ortak değerlerimiz, bizi biz yapan değerler, partiler üstü bir duruş, insani değerler üzerinde toplumun aslında bir duruşu olduğunu da bugün görüyoruz. Bu da çok sevindiricidir. Hepimizin çocuklarının geleceği açısından millet o şuuru gösterdi. Sevgi tohumunu ekip birbirimize güvenerek bu süreci yönetmemiz lazım. Aslında bu süreç bize bir şeyi daha gösterdi. Onlar Türkiye’yi Mısır yapacaklarını düşündüler. Halbuki Mısır, Menderesli dönemin 60’lı yıllarını yaşıyor" şeklinde konuştu.
"Askerin yeniden yapılanması terörü bitirir"
Yeniden yapılanmayla rahat nefes alan güvenlik güçlerinin daha aktif olacağını söyleyen Şahin, "40 yıldan beri verilen mücadele artık bu yapıya baktığımız zaman artık kılcal damarlarımıza girmiş bir yapıdır. Güneydoğu meselesinde de, terörle mücadelede de ben bizimkilere soruyorum biz kendi içimizde rahatladık, sınırda nasıl diye soruyorum. Başkanım çok rahatladık diyorlar. Ortadaki bağlantılar, yapılan çalışmalar ne olduğu konusunda artık ciddi güven sorunu yaşıyoruz. Dolayısıyla bu yeni yapı, yeni atamalarla birlikte her yönden devletin yapılanmasında, askerin yapılanması, vatan millet sevdası olan kişiler oraya görevlendirilip, yeniden bir kurtuluş mücadelesi üzerine gitmek gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
"FETÖ buradan kazandığını Amerika’daki seçim adaylarına veriyor"
FETÖ’nün milletin parasını Amerika’daki seçimlere yatırdığını söyleyen Şahin, "Bu işin yüzde 80’i iletişim ve ciddi bir lobi, algı yönetimi benim gördüğüm. Dışarıda o kadar güçlüler ki, 40 yıldan beri bu tohumu yalnızca Türkiye’ye atmadı ki, dünyanın her tarafındalar. Finansal yönden de güçlüler. Buradaki topladıkları parayı Amerika’daki seçimlerde meclis üyelerine peşkeş çekerek oraya destek olan bir yapıdan bahsediyoruz. 40 yıldır oraya da ekti. Ben aynı zamanda belediyelerin dönem başkanıyım. Bu çok önemli bir şey. Belediyeler Birliği’nin dönem başkanı olduğumuz için 9 bölge var ve başında Kadir Topbaş var. Dünya Belediyeler Birliği’ni davet edeceğiz. Gelmezlerse biz gideceğiz. Aynı mermer su gibi bunu bir planlama, eylem planı, yol haritası, takip etme ve sonuçlandırma olarak uzun bir mücadeledir. Çünkü adamların 40 yıllık emeği var. Bizim bunun üzerinde çok ciddi bir yoğun çalışma yapmamız gerekiyor. Oradaki gücümüzü kullanarak bütün dünyaya, taraflara çok iyi anlatmamız lazım. Bu da kendiliğinden olmayacak. Çünkü alıcıları kapalı, duymak istemiyorlar. Suriye meselesi gibi, aynen mülteci meselesi gibi üç maymunu oynayan bir dünya var. Tepede bu algı kapanınca tabana yaymakta zorlanıyoruz. Yöneticileri pas ederek yereller üzerinden ciddi bir lobi çalışması yapmaya ihtiyaç var" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.