Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazi Üniversitesi Turizmde Yaşanan Krizi Fırsata Çevirmenin Yollarını Arayacak

Gazi Üniversitesi tarafından Turizm Haftası dolayısıyla "Turizmde Krizden Fırsata: Yaklaşım ve Stratejiler" konulu etkinlik düzenlenecek. Düzenlenen etkinliklerle turizmde yaşanan krizi fırsata dönüştürmenin yolları aranacak. Etkinlik 20...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2016 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2016 09:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gazi Üniversitesi tarafından Turizm Haftası dolayısıyla "Turizmde Krizden Fırsata: Yaklaşım ve Stratejiler" konulu etkinlik düzenlenecek. Düzenlenen etkinliklerle turizmde yaşanan krizi fırsata dönüştürmenin yolları aranacak. Etkinlik 20 Nisan 2016 saat 10.00’da Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonu’nda gerçekleştirilecek.
Gazi Üniversitesi tarafından düzenlenecek “Turizmde Krizden Fırsata: Yaklaşım ve Stratejiler” konulu program sektörün önde gelenlerini bir araya getirecek. Bu programla turizmde yaşanan krizi çözebilmek adına iç pazara yönelmek, yeni pazarlar bulup, tanıtımı o pazarlar üzerinde yoğunlaştırmak, konaklama işletmelerinin teknolojik alt yapılarını geliştirmek, alternatif turizm türlerine yönelip, bu türlere ağırlık vermek ve her şeyden önce krizin nasıl fırsata dönüştürülebileceği konularını konuşmak ve bu konuda çözüm önerileri geliştirmek amaçlanıyor. Turizm Haftası etkinlikleriyle ilgili açıklama yapan Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Azize Hassan, Türkiye’de arka arkaya yaşanan bombalı saldırıların, Türkiye’nin çevre ülkelerinde yaşanan sorunlar ve Rusya krizinin turizm sektörünü olumsuz etkilediğini belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan verilere göre yılın ilk iki ayında Türkiye’ye gelen yabancı turist sayısının yüzde 8.48 azalışla 2.41 milyon kişi olarak gerçekleştiğini belirten Hassan, “Henüz özellikle kıyı bölgelerimizde sezon tam olarak açılmadığı için gerçek etkilenme derecesi öngörülemese de rezervasyonlar nasıl bir sezon geçirileceğini göstermektedir” diye konuştu.
Hassan, turizmin güven ve huzur ortamı istediğine ve bu ortamın olmadığı yerlerde turizmden söz etmenin zor olduğuna dikkat çekti. 2015 yılında Suruç katliamı, Suriyeli göçmenlerin Ege’ye olan akını, daha sonrasında da Rus uçağının düşürülmesi ile yaşanan olumsuzluklar, 2016 yılında Sultanahmet’teki vahim terör saldırısı sonucu 10 Alman turistin hayatını kaybetmesi ve Ankara’da yaşanan terör olayları nedeniyle Türkiye’nin güvenilir ülke imajında uluslararası boyutta derin yaralar açıldığını söyleyen Hassan, “Asker kökenli gazi bir akademisyen dostumun da ifade ettiği gibi teröre inat yaşamak, teröre inat turizm” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.