Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 78. yıldönümü

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 78. yıldönümü dolayısı Ankara Valisi Ercan Topaca, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya bir mesaj yayımladı.TESK Genel Başkanı Palandöken, Gazi Mustafa...

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2016 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2016 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 78. yıldönümü dolayısı Ankara Valisi Ercan Topaca, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya bir mesaj yayımladı.
TESK Genel Başkanı Palandöken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 78. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Büyük özlemle anılan Atatürk’e bütün dünyanın hayranlık duyduğunu belirten Palandöken, “Çok büyük mücadeleler ile kurulan ülkemiz için onun çizdiği yol, gösterdiği hedef; çağdaş medeniyet yarışının zirvesidir. Ekonomimizin güçlenmesidir. Büyük Atatürk ’Tek bir şeye ihtiyacımız var o da çalışmak. Refah ve saadet ancak çalışkan insanların hakkıdır’ diyerek bizlere başarının yolunu çizmiştir. Bizler de Büyük Önder Atatürk’e ve silah arkadaşlarına layık olmak için çok çalışarak onların bizlere bıraktığı emanetlere sahip çıkacak, tarihimize layık olacağız. Bu bizim, vatanları için canlarını feda eden tüm şehitlerimize namus ve can borcumuzdur. Bunun için gerekli gücümüz de, aklımız da mevcut. Yeter ki birlik ve beraberliğimize her zaman sahip çıkalım ve bu güzel ülkeyi bize emanet edenleri unutmayalım“ dedi.
Palandöken, mesajında, “Büyük kurtuluş mücadelemizin başlatıcısı ve önderi, modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü bir 10 Kasım’da daha şükran ve minnetle anıyoruz. Onun önderliğindeki aziz milletimiz dünyada emsali olmayan bir başarı öyküsüne imza atmıştır. Atatürk’ün giriştiği derin ve geniş inkılaplar ile milletimizin kendisine olan güveni tüm dünyada hayranlık uyandırmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle; Türk esnaf ve sanatkarları olarak ülkemizin aydınlık geleceğine olan inancımızı ve müreffeh bir Türkiye konusundaki kararlılığımızı bir kez daha vurguluyor, Büyük Atatürk’ün yüksek hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.
Ankara Valisi Topaca’nın mesajı
Ankara Valisi Ercan Topaca, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Topaca mesajında şunları kaydetti:
“Eşsiz devlet adamı Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 78. yıl dönümünde sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz. Yalnızca bizim tarihimiz değil tüm dünya tarihi açısından istisna şahsiyetlerden biri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, elde ettiği zaferler ve kurucusu olduğu Cumhuriyetimiz ile saygın bir lider olarak tarihe ismini yazdırmıştır. Türk milleti, devletine bağlılığını tek yürek olarak dile getirmektedir. İçinde bulunduğumuz dönemde milletimizin birliğine, ülkemizin bütünlüğüne yönelik saldırılar karşısında demokrasiye sahip çıktığını bir kez daha gösteren büyük milletimiz, Ata’sının emanetini ilelebet yaşatacağını dünyaya ilan etmektedir.
10 Kasım, sadece Mustafa Kemal Atatürk’ü anma değil, onun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyetini geliştirip koruyarak geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz gündür. Türkiye Cumhuriyeti; sanayisi, ekonomisi, gençliği, üniversiteleri, şehirleri ve yapılan bilimsel çalışmalar ile muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma konusundaki hedefine doğru emin adımlarla ilerlemektedir. Bu ilerleyiş Türk milleti ve dostlarımız için gurur kaynağı, milletimizin birlik ve beraberliğini istemeyen hainler için de korku ve endişe kaynağı olmaktadır. Atatürk’ün mirası Türkiye Cumhuriyeti, çağdaş dünyada hak ettiği yere elbette yükselecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”
MHP Ankara İl Başkanı Çetinkaya
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, “Türk ayağa kaldıran ve hayatını milletine adayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü gururla, özlemle ve rahmetle bir defa daha yadediyoruz” dedi.
Çetinkaya, “Mustafa Kemal Atatürk, en zor anlarda bile Türk milletinin gücünden zerre kadar kuşkuya düşmemiştir. O, her türlü olumsuzluğa rağmen güçlüklerin üstesinden gelinebileceğini bizlere gösteren en büyük örnek insandır. Yanan, yıkılan ve yenilen bir imparatorluğun küllerinden Türk’ün asil kudretini tekrar ayağa kaldıran ve sonuca ulaştıran elbette Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz kararlılığı olmuştur.
Samsun’da çaktığı kıvılcımı Ankara’daki kurtuluş mücadelesinde taçlandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve mücadelede yayında yer alan kahramanlarımızı rahmetle, minnetle ve şükranla yadediyorum. Ruhları şadolsun” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.