Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazeteci Tahir Sarıkaya’dan Can Dündar Yorumu

Sultangazi’de düzenlenen söyleşiye katılan gazeteci ve televizyon programcısı Tahir Sarıkaya, Can Dündar’ın yargılandığı dava ile ilgili yorumda bulunarak, “Ülkenin milli meselelerini dünyaya yayan, cezasını çekmeli”dedi.Gazeteci...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sultangazi’de düzenlenen söyleşiye katılan gazeteci ve televizyon programcısı Tahir Sarıkaya, Can Dündar’ın yargılandığı dava ile ilgili yorumda bulunarak, “Ülkenin milli meselelerini dünyaya yayan, cezasını çekmeli”dedi.
Gazeteci ve televizyon programcısı Tahir Sarıkaya, Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Medya ve Habercilik söyleşisine katıldı. Sultangazi Belediyesi Nikah Sarayı’nda düzenlenen söyleşiye Sultangazili gençler katıldı. Keyifli bir ortamda geçen söyleşide Gazeteci Sarıkaya, gençlerin televizyon ve gazetecilik dünyasına ilişkin merak ettiklerini cevapladı.
Söyleşi öncesi bir konuşma yapan Sultangazi Gençlik Meclisi Başkanı Recep Taşkın, Gençlik Meclisi’nin çalışmalarından bahsederek, “ Bu ve benzeri çalışmalarımız belediyemiz bünyesinde devam ediyor. Bunun yanında 8 hafta sürecek bir mesleki tanıtım programımız var. Şu ana kadar 3 tanesini gerçekleştirdik. Daha nice güzel programları birlikte başarmak adına sizleri gençlik meclisimize davet ediyoruz”dedi.
“NE YAPARSANIZ YAPIN, SAMİMİ OLUN”
Gençlerle yaptığı söyleşide samimiyet vurgusu yapan Sarıkaya, “Televizyonculukta en büyük etken ne olursanız olun samimi olun. Hayatımızda da öyle. Ben içimden geleni sözlerimle vururum. İktidarı da eleştirdiğim zamanlar oluyor kanalımızda. Muhalefeti de eleştirdiğimiz zamanlar oluyor. Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde Atatürk’ün fotoğrafını koydum dediler ki,’Sen Kemalistsin o kanalda nasıl duruyorsun’. Mesela muhalefette, iktidar bir şeyler yapmış Kılıçdaroğlu, iyi yapmış diyoruz, ‘ Sen Beyaz Tv’den kovulmalısın diyorlar.Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili bir şeyler söylüyorum, ‘Vay seni nasıl tutuyorlar o kanalda’diyorlar. Kimseye haber programı kullanıyorsanız yaranamazsınız” şeklinde konuştu.
“MİLLİ MESELELERİ DÜNYAYA YAYAN CEZASINI ÇEKMELİ”
Sarıkaya, kendisine sorulan Basın özgürlüğü ile ilgili soruya, “Basın özgür olmalı elbette gazetecilere dokunulmamalı. Gazeteciler, görüşlerini konuşmalı. Eğer bu tür eleştirilerden dolayı gazeteciler hapse atılıyorsa burada hepimiz iktidar eleştirelim. Ama ülkenin bazı milli meseleleri bazı milli konuları varsa sen bunu ön plana çıkartıp dünyaya, ‘Bak Türkiye Cumhuriyeti böyle bir şey yaptı’ dersen o zaman orada insanlar cezasını çekmeli. Ceza derken şu da olmalı yargılanabilirdi de. Can Dündar’ı diyorsun herhalde. Tutuksuz yargılanabilirdi de. Ama tabii ki yargının kararına kimse bir şey diyemez” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.